Kolay mantı tarifi enfes minik lezzetler!

Kolay mantı tarifi nasıl yapılır? Yalancı mantı ve sosyete mantısı olarak adlandırılan bu tarife bayılacaksınız. İşte hazırlanışı!

Yufka açmaya vakti olmayanlar için harika bir tarifimiz var. Yalancı mantı ya da sosyete mantısı olarak bilinen kolay mantı tarifine siz de sofralarınızda yer açmaya ne dersiniz? Kıymalı iç harçla rulo şeklinde sarılan yufkalara bayılacaksınız. Yemelere doyamayacağınız bu tarifin yapılışına gelin hep beraber bakalım. Kolay mantı nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte tüm malzeme listesi ve hazırlanışı ile karşınızdakolay mantı tarifi. Şimdiden aifyet olsun. 

MALZEMELER: 

3 adet hazır yufka, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adetorta boy kuru soğan, 300 gram orta yağlı kıyma, 1/4 demet maydanoz, 1 çay kaşığı tuz

Kırmızı biberli yağ için:

3 yemek kaşığı zeytinyağı,1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber,1 tatlı kaşığı nane,

Yoğurt sos için:

2 su bardağı yoğurt, 1 diş sarımsak, 1/2 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI: 

Yufkadan hazırlanan kolay mantının iç harcını hazırlamak için; kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın, arzuya göre rendeleyip suyunu sıkın. Ayıklanmış maydanoz yapraklarını incecik kıyın.Doğranmış kuru soğan, maydanoz, orta yağlı kıyma ve tuzu karıştırarak kolay mantı harcını hazırlayın.İlk hazır yufkayı mutfak tezgahına serin. Kenar kısımlarını hafifçe içe doğru katlayıp yufkaya düzgün bir dikdörtgen formu verin.Hazırladığınız iç harcı göz kararı üç eşit parçaya bölüp bir ölçüsünü yufkanın geniş kenarına elinizle dağıtın. Rulo şeklinde sarıp iki parmak kalınlığında dilimlere ayırın.Diğer yufkalara da sırasıyla aynı işlemi uygulayın. Elde ettiğiniz mantıları yağlanmış fırın tepsisine dik bir şekilde, sıkıştırarak dizin. Üzerlerini zeytinyağıyla yağlayın.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 15-20 dakika kadar pişirin.Yoğurt sos için; bir diş sarımsağı rendeleyip tuzla ovun. Suyunu süzdürdüğünüz koyu kıvamlı yoğurtla çırpın.Fırından çıkan çıtır mantıları servis tabağına alın, kısa bir süre dinlendirip üzerine yoğurt sos gezdirin.
Kırmızı biberli yağ için; küçük bir sos tenceresinde zeytinyağını kızdırıp kokusu çıkana kadar tatlı kırmızı toz biber ve nane yakın. Mantıların üzerine ekleyip bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.