Lahana kavurması tarifi hem pratik hem doyurucu!

Lahana kavurması nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Karadeniz'in enfes lezzeti olan lahana kavurmasına bayılacaksınız! İşte tarifi!

Elmaelma.com olarak bugün size sonbahar ve kış aylarının en sevilen sebzelerinden biri olan aynı zamanda Karadeniz'inde efsane tatlarından olan Lahana kavurmasını hazırladık. Oldukça pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tarif hafif ve doyurucu olması özelliğiyle de gönüllerinizde taht kuracak. Lahana kavurması nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte mazleme listesi ve hazırlanışı ile lahana kavurması tarifi! 

MALZEMELER: 

1 adet büyük boy oğan, 1/2 adet lahana, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir), 1 çay kaşığı karabiber (arzuya göre), 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 1/2 su bardağı su

HAZIRLANIŞI: 

Lahanayı güzelce yıkayın ve ince ince kesin. Soğanı da küp küp doğrayın ve genişçe bir tavanın içerisine alın. Üzerine zeytinyağının yarısını ilave ederek kavurmaya başlayın. Soğanlar kavrulunca üzerine doğradığınız lahanaları azar azar ilave edin. Hafif kavruldukça yeni lahanaları ekleyin. Son olarak da salçasını ilave ederek birkaç kez daha karıştırın. Kalan zeytinyağını da üzerine gezdirerek birkaç dakika daha kavurun. Su ilave ederek kapağını kapatın ve lahanaların hafif yumuşamasını sağlayın. Sularını çektiklerinde hala yumuşamamışlarsa biraz daha su ilave edin. Lahanalar güzelce yumuşadığında tuz ve karabiber ilavesinde bulunarak birkaç dakika daha kavurun. Lahana kavurmanız hazır! Sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun.