Makaronya nasıl yapılır leziz mi leziz!

Makaranyo nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Fırında makarna sevenler buraya! Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarife mest olacaksınız! İşte yapılışı!

Makarnayla yapılacak farklı tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz! Taptaze lor peyniri ve dövülmüş cevizle hazırlayacağınız makaronya tarifi sıradan makarnalarınıza bambaşka bir lezzet katacak! Az malzemeyle hazırlanan ama bir o kadar da lezzetli olan bir tarif arıyorsanız bu tarifimize mutlaka bir göz gezdirmelisiniz. Peki makaronya nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte tüm malzeme listesi ve hazırlanışı ile karşınızda makaronya tarifi. Şimdiden afiyetler olsun. 

MALZEMELER: 

1 paket spaghetti makarna,2 adet umurta,1 su bardağı süt,1 su bardağı sıvı yağ,1 çay bardağı yoğurt,1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı pul biber,1 yemek kaşığı tereyağı,1 su bardağı lor peyniri

HAZIRLANIŞI: 

Kaynamış suya spagettileri ekleyin ve 10 dakika kadar haşlayın.Ayrı bir kasede yumurta, süt ve sıvı yağı karıştırın.Tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyip tekrar karıştırın.Haşlayıp, suyunu süzdüğünüz spagettiyi harcın bulunduğu kaseye aktarın ve sos tüm makarnaya yaypılana kadar karıştırın.Tereyağıyla yağladığınız yapışmaz tavaya makarnanın yarısını aktarın. Üzerine lor peyniri serpiştirin.Cevizin de tamamını serpiştirdikten sonra geriye kalan spagettiyi de tavaya aktarın ve üzerine bastırın.Ara ara kontrol edip tavayı çevirerek, kısık ateşte her iki yüzünü de kızarana kadar, yaklaşık 15'er dakika pişirin.Her iki yüzü de kızardıktan sonra bir servis tabağına aktarın ve 10 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.