Meme kanserinden bu yiyeceklerle korunun!



Yediklerinize ve yaşam tarzınıza dikkat etmek sizi kanserden koruyan en önemli maddelerden biri...

İlaç niyetine yiyebileceğiniz bu besinler ile meme kanserine yakalanma riskini azaltmanız mümkün!
10 1

Kefir


Kefir, tümör oluşumunu engellemekte ya da var olanın ilerlemesini azaltmaktadır. Japonya’da fareler üzerinde yapılan araştırmada kefirin kanser riskini %53,6 oranında azalttığı ve kanser önleyici ilaçlarla birlikte kullanılması halinde ise %67 oranda riski azalttığı belirtilmiştir.

Kemoterapi gören meme kanserli hastalarda, kefirin kemoterapinin yan etkilerini azaltma durumu incelenmiş ve bulantı, ishal, kusma ve ağrı gibi bulgularda azalma görülmüştür. Kefirin kanser ve diğer hastalıklardaki olumlu etkisi birçok araştırmayla kanıtlanmıştır.
10 2

Zeytinyağı


Chicago Feinberg Üniversite’sinde yapılan ve onkoloji dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre zeytinyağında bulunan oleik asit, meme kanserine karşı koruyucu özellikler taşımaktadır. Oleik asit meme kanseri oluşumunu tetikleyen geni (bu gen Her-2/NEU ya da ERB B-2'dir) baskılayıp, harekete geçmesini engellemektedir.

Aynı zamanda oleik asit, meme kanserli hastalarda kullanılan ilaçlann etkinliğini de arttırmaktadır. En fazla zeytinyağda bulunan oleik asit, hala bilimsel çalışmalara konu olmaktadır. Zeytinyağının kanserden kalp hastalıklarına olan faydalan, FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) tarafından resmi olarak kabul edilmiştir. Zeytinyağının etkinliğinin artması için doğru kullanılması ve saklanması gerekmektedir. Zeytinyağı çiğ tüketilmeye gayret edilmelidir. Yemek yaparken kullanılırsa yemek pişmeden 5 dakika önce ilave edilmelidir. Işık görmeyen ve nemsiz ortamlarda muhafaza edilmelidr.
10 3

Üzüm kabuğu ve çekirdeği


Özellikle üzüm kabuğunda bulunan resveratrol, kanser önleyici özelliğe sahiptir. Aynı zamanda üzüm çekirdeğinde bol miktarda bulunan polifenoller, antioksidan özellik göstererek, serbest radikallerin etkisini azaltmaktadır. Serbest radikaller, birçok kronik hastalığın kaynağıdır.


10 4