2015 Ramazan menüsü iftar tarifleri 19. gün

Ramazan sofralarınızı zenginleştirecek lezzetli iftar menüsü tarifleri!

Un Çorbası

Malzemeler

5 adet domates, 3 çorba kaşığı yağ, 1,5 kahve fincanı un, 8 bardak su, 3 yumurta sarısı, 1 bardak süt, tuz

Tarifi

Beş adet domatesin kabukları soyulup, yağ koymadan püre haline getirene kadar pişirilir. Üç çorba kaşığı yağda bir buçuk kahve fincanı un pembeleştirilir. Sonra azar azar sekiz bardak et suyu ve domatesleri katıp, tuz koyarak pişirilir. Üç yumurtanın sarısını bir bardak sütle iyice çırpıp durmadan karıştırılarak çorbaya azar azar katılır. Hepsini kattıktan sonra biraz daha kaynatılıp ocaktan indirilir.
5 1

Milföy Simit

Malzemeler

8 milföy hamuru, 1 yumurtanın akı, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu, 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe göre)

Tarifi

Milföy hamurları daire şeklinde kesin. Ortalarını çıkarın. Yumurta akını ve baharatları karıştırın. Hazırladığınız karışımı simit şeklinde kestiğiniz hamurların üzerine bolca sürün. 180 derecede 15-20 dakika pişirin.
5 2

Sucuk Köfte

Malzemeler

100 gr sucuk kıyılmış, 400 gr dana kıyma, 1 adet orta boy soğan, rendelenmiş, 1 adet yumurta, 2 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber, karabiber, tuz

Tarifi

Derin bir kabın içinde tüm malzemeleri yoğurun ve baharatları ekleyin. Elde ettiğiniz karışımdan bir avuç büyüklüğünde parçalar koparın ve şekil verin. Galeta unu ekleyerek pişirebilirsiniz.
5 3

Tavuk Göğsü Rulosu

Malzemeler

1 litre süt, 1 su bardağı un, 1,5 su bardağı şeker, 2 yemek kaşığı tereyağı, vanilya

Tarifi

Tüm krema malzemesini karıştırarak pişirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Kağıdın üstüne bir su bardağı hindistan cevizi serpin. Yalancı tavuk göğsünü üzerine yayıp iyice soğutun. Soğuduktan sonra üzerine 1,5 su bardağı cevizi serpin. Kağıt yardımıyla rulo yapın. Kağıdı üzerine kapatıp bu halde buzdolabında servis yapana kadar bekletin. (Çok uzun süre beklerse cevizler karartacaktır.) Mevsim meyveleriyle servis yapın.
5 4