Gıdalar hakkında doğru bilinen yanlışlar nelerdir tavuğun derisini çöpe atıyorsanız...

Gıdalar hakkında doğru bilinen yanlışlar nelerdir? Pek çok gıda hakkında doğru bilinen yanlışları sizler için mercek altına aldık! İşte doğru bilinen yanlışlar!

Gıdalar hakkında doğru bilinen yanlışlar nelerdir? Sağlığımıza dikkat etmemiz son zamanlarda artık neredeyse bir trend haline geldi. Herkes kafasına göre çıkıp bu yanlış bu doğru diyor. Gıdalar hakkında kafamız iyice karışmış durumda. Neyin sağlığa zararlı neyin yararlı olduğunu tam anlamıyla bilebilmek için bir haber hazırladık. Peki gıdalar hakında doğru bilinen yanlışlar nelerdir? İşte gıdalar hakkında doğru bilinen yanlışlar! 

7 1

Efsaneye göre kırmızı ve işlenmiş et yemek bağırsak kanserine neden oluyor. Bu nedenle eti tüketmememiz gerekiyor. Ama iş gerçek hayatta böyle değil. Günlük hayatta sıklıkla tükkettiğimiz et  tam bir protein deposudur. Kırmızı et işlenmiş olsa bile tam anlamıyla bir işlemden geçtiği söylenemez. Bu nedenle eti tüketmemizin bir zararı yoktur. Söylenilen efsane sadece uzun süre depodan kalan etler için geçerlidir. Ama yine de işlenmemiş et yemeyi bırakmak daha sağlıklıdır. 

7 2

Yine başka bir efsaneye göre tavuz derisi, diyet listenizden çıkarılması gereken en zararlı bileşenlerden biridir der. Fakat gerçekler hiçte öyle demiyor. Çünkü tavuk derisi kaslarımız, ciltlerimiz ve eklemlerimiz üzerinde büyük etkiye sahip olan bir kolajen (protein) kaynağıdır

7 3

Balın içerisinde bulunan bir madde dolayısıyla balı ısıtmanın doğru olmayacağı düşünülür. Balın içerisinde bulunan  hidroksimetilfurfural yüzünden balı pişirmenin doğru olmadığı söylenmektedir. Ama  HMF'nin insanlar için tehlikeli olduğunu gösteren hiçbir çalışma yoktur.

7 4