1 hafta sporu bırakıp kötü beslendiler sonuçlar korkunç!

İngiltere'de düzenli beslenen ve spor yapan 4 kişi kötü beslenmenin sonuçlarını görmek için 1 hafta abur cubur ve fast foodla beslendi. İşte korkunç sonuçlar...

1 hafta sporu bırakıp kötü beslendiler sonuçlar korkunç!

Bir fitness fanatiği grubu spor salonunu bir haftalığına terk etti ve kendilerini fast food yiyeceklere ve atıştırmalıklara boğdu. David Templer, Paige Modeste, James Tilley ve Emma Taylor adlı 4 fitness meraklısı genç daha sonra 1 haftalık vücut değişimlerini görüntüledi ve deneyimlerin paylaştı. Amaç abur cuburların ve fast food yiyeceklerin sadece 1 haftada vücutta yarattığı tahribatı ortaya koymaktı. 

İstisnasız hepsi 1 haftanın sonunda daha uyuşuk, sivilceli, nemli ve yağlı ciltlerden şikayet etmeye başladılar. En büyük olumsuzluklardan biri de yaşadıkları motivasyon kaybıydı.

Katılımcılardan biri olan Paige'nin 1 haftada beli 4 santimetre genişledi. 25 yaşındaki James ise şunları söyledi: “İlk birkaç gün yemek yemekten zevk aldım ama sonra vücudumdaki değişimi fark ettim. Vücudumu süngerimsi hissetmeye başladım. Bu hisler beni gerçekten zihinsel olarak aşağılara çekti. 16 yaşımdayken kilo sorunum vardı. Bu haftayı yaşarken yeniden eski şişman günlerime dönmekten korktum. Bu beni çok stresli ve sinirli bir hale dönüştürdü. 

GERÇEKTEN UYUŞMUŞTUM

Fitness salonu sahibi Emma ise deneyimlerini şöyle anlattı: “Gerçekten uyuşmuştum ve konsantre olamadım. En basit görevler bile zorlaştı. Çok fazla baş ağrısına da maruz kaldım."

İLK BELİRTİ SİVİLCELİ BİR CİLT OLDU

David ise grupta cildi ilk bozulan ve hızla kilo alanlardan biri oldu. David, “Fiziksel olarak yorgun hissettim, bir kaç kat merdiven çıkarak nefes alıyorum, sivilceli bir cildim olmaya başladı ve hızla kilo almaya başladım. Zihinsel olarak kendimi yorgun hissettim ve kendine güvenen bir insan olmama rağmen, kendimi kararlarıma şüphe duyduğumu hissettim" diye konuştu. 

Sivilceli cilt

1 HAFTANIN SONUNDA KORKUNÇ HİSSETTİM

Paige'i ise 1 haftanın sonunda yaşadıklarını şöyle anlattı: “1 haftanın sonunda sonunda korkunç hissettim. Hiçbir enerjim yoktu, cildim sivilceli ve kaşıntılıydı, gözlerimin altında sürekli morluklar ve torbalar vardı. Geçmeyen bir mide bulantısı hissediyordum. O haftanın sonunda sokağa cildim berbat göründüğü için makyajsız bile çıkamadım. Ve çok yorgundum. 

SPOR SALONUNA GERİ DÖNÜNCE...

Fast food diyetinden sonra, dörtlü spor salonuna geri dönüp kötü beslenmeyi bıraktı. Menülerinde yeniden protein, yulaf, yağsız et ve sebzeler vardı. Eski düzenlerine döndükten birkaç gün sonra ise daha iyi hissetmeye başladılar ve eski fiziki sağlıklarına kavuştular. 

Yorumlar