10 Haziran 2018 iftar menüsü hem sebzeye hem ete doyacaksınız

10 Haziran Pazar günü iftar menümüzde yok yok. Misafirleriniz hem sebzeye hem de ete doyacak.

10 Haziran 2018 iftar menüsü hem sebzeye hem ete doyacaksınız

Bugün siz değerli elmaelma.com okuyucularımız için harika bir iftar menüsü hazırladık. Pazar günü özel misafirlerinizi ağırlıyorsanız hiç dert etmeyin. İçerisinde sebze, et ve tatlının olduğu menüyle sevdiklerinizin hem gönlü hem de midesi doyacak.

YOĞURTLU MANTAR ÇORBASI MALZEMELER VE YAPILIŞI

2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı yoğurt
3 su bardağı et suyu
3 su bardağı su
Tuz, karabiber, nane

Üzerine: Tereyağı, nane

YAPILIŞI

Un ve yağı pembeleşene dek kavurup, yoğurt ilave edin. Uzerine yavaş yavaş su ve ardından et suyu dokerek karıştırın. Karışımı kaynamaya bırakın. Di.er tarafta mantarları minik minik doğrayın ve kaynayan suya atın. Tuz, karabiber ilave ederek, mantarlar pişene kadar kaynatın. Ayrı bir yerde tereya.ını yakıp, corbanın uzerine gezdirin. Nane serperek servis yapın.

TAVUKLU BÜRYAN PİLAVI MALZEMELER VE YAPILIŞI

6 adet tavuk baget
1,5 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
2 adet büyük boy domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber

Tavukların üzeri için:
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı salça

YAPILIŞI

Bagetleri derilerini sıyırmadan bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ekleyip 10 dakika haşlayın. Bu sırada pirincin üzerine sıcak su ekleyerek bekletin. Soğanı yemeklik doğrayarak zeytinyağı ile birlikte kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup rendeledikten sonra soğanların üzerine ekleyerek 2-3 dakika pişirin. Pirincin suyunu süzüp, güzelce yıkadıktan sonra soğan ve domateslerin üzerine ekleyerek 5 dakika kadar kavurun. Üzerine tuz ve baharatları ekleyip güzelce karıştırın ve cam pişirme kabına alın. Tavuğun haşlama suyundan 2 su bardağı alarak pişirme kabına aldığınız pirinçlerin üzerine ekleyin. Tereyağını da ekleyerek güzelce karıştırın. Yoğurt ve salçayı güzelce karıştırırarak derilerini sıyırdığınız bagetlerin üzerine sürün. Sosladığınız bagetleri cam kaba aldığınız pirinçlerin üzerine yerleştirin.
Fırını 200 dereceye ayralayın ve geniş bir kabın içerisine su doldurarak fırının alt rafına yerleştirin. Pilavınızı 200 derecede alt rafta 40 dakika kadar (suyunu çekene kadar) pişirin. Pilavınız dinledikten sonra afiyetle tüketin.

KÖZLENMİŞ PATLICANLI ÇOBAN SALATA MALZEMELER VE YAPILIŞI

3 adet patlıcan
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:1 çay kaşığı
toz kırmızı biber

NASIL YAPILIR?

Patlıcanları yıkayıp kurulayın ve üstlerine bıçakla birkaç yerinden delikler açın. Ardından pişirme kağıdı serdiğiniz bir fırın tepsisine patlıcanları yerleştirin ve önceden ısıttığınız 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın. Patlıcanları fırın yerine ocakta da közleyebilirsiniz. Bu durumda ateşin üzerindeki patlıcanları sürekli çevirerek yumuşayana dek pişirmeniz gerekir. Patlıcanlar piştikten sonra, biraz ılıklaşmalarını bekleyin ve kabuklarını soyun. Kabuklarını soyduğunuz patlıcanları küp küp doğrayın, üstüne süzme yoğurt, dövülmüş sarımsaklar, tuz ve mayonezi ilave edip güzelce karıştırın. Bir servis tabağına alıp toz biberle süsleyerek servis edin.

GELİN TATLISI MALZEMELERİ VE YAPILIŞI

Keki için;

4 adet oda sıcaklığında yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu (10 gram),
1 paket vanilya (5 gram).

Keki ıslatmak için;

3 su bardağı süt,
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker.

Muhallebisi için;
1 litre süt,
1 su bardağı toz şeker,
3 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı buğday nişastası,
1 paket vanilya (5 gram),
1 paket krem şanti (toz halinde kullanılacak).

Üzeri için; Hindistan cevizi.

YAPILIŞI

Gelin tatlısı keki için gerekli olan yumurta ile toz şeker, derin bir kap içerisinde mikser yardımı ile 3 dakika kadar çırpılır.
Üzerine un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek tekrar çırpılır.
Elde edilen kek harcı, yağlanmış büyük dikdörtgen borcam içerisine dökülür. Önceden ısıtılmış 175° fırında 15 dakika kadar pişirilir.
Kürdan kontrolü yapılarak pişirilen kek fırından alınır ve oda ısısında soğumaya bırakılır. Muhallebisi için gerekli olan toz krem şanti haricindeki malzemeler, tencereye alınıp karıştırılır.
Elde edilen karışım, ocağın üzerinde kaynayıp kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirilir. Pişirilen muhallebi ocaktan alınır ve ılındıktan sonra üzerine toz krem şanti eklenip mikser yardımı ile 2 dakika çırpılır. Keki ıslatmak için gerekli olan 3 su bardağı soğuk süt ile toz şeker, bir kap içerisinde şeker eriyene kadar karıştırılır. Elde edilen şekerli süt, soğuk kek üzerine dökülür. Islatılan kekin üzerine muhallebi dökülür ve düzgün bir şekilde yaydırılır. Son olarak hazırlanan gelin tatlısı üzeri, bolca hindistan cevizi ile kaplanır. 1-2 saat buzdolabında dinlendirildikten sonra dilimlenir ve üzeri arzuya göre süslenerek servis edilir.

Yorumlar