14 günde bikini hazırlığı

Hanımlar, yaz neredeyse kapıda; bikiniler ise vitrinde! Hazır mısınız? Peki sadece 14 günde bikiniye hazırlanmaya var mısınız? Sadece 14 gün! Tek yapmanız gereken Nesfit 14 gün programını uygulamak!

14 günde bikini hazırlığı

Bana her zaman tam tahılın anlamını sorarlar. Özellikle neen tam tahıl tercih ettiğim merak edilir. Sizler için diyetisyen Ece Nevra Durukan'dan detaylı bilgiler aldım. Ama bir şeyi vurgulamak gerekiyor. Bir yandan sabah kahvaltısında tam tahıllı gevrek yerken, gün içinde tam tahıllı ekmekler tercih ederken, tüm bunları desteklemesi için de tabii ki spor yapıyorum. Sizlere de bunu öneriyorum. Mutlaka spor yapın. Hayatınızda spor yoksa acilen spora başlayın.

TAM TAHIL NEDİR?

Tam taneli tahıl; tahılın özü, kepeği ve nişastalı kısım olan endosperminden oluşur. Tahılların rafine edilmesi onları esmerden beyaza çevirirken, besin değerinde de büyük kayıplara yol açar. Tahıllar rafine edilirken, vitamin, mineral, lif ve sağlığımız üzerine son derece olumlu etkisi olan antioksidan kaynağı pek çok bitkisel bileşikte yüksek oranda kayıplar meydana gelir.

TAM TAHILLI TAM BİR KAHVALTI

Tam tahıllı kahvaltılık gevrekler yeterli ve dengeli beslenmeye katkıda bulunabilirler. Genelde kahvaltıyı atlamanın en belirgin sebebi vakit darlığıdır. Oysa tam tahıllı kahvaltılık gevrekler;

- İçerdikleri kompleks karbonhidratlar ve lif ile kan şekerindeki dalgalanmaları önlemeye yardımcı olur
- Enerjinin yavaş ve dengeli şekilde vücutta kullanılmasını sağlayarak uzun süre dinç ve tok hissetmemizi sağlar.
-Zamanı çok kısıtlı olanlarımız için bile son derece pratik ve sağlıklı bir kahvaltı alternatifi sunar.
-İçerdiği vitamin ve minerallerle; B vitamini, kalsiyum ve demir eksikliği gibi sık karşılaşılan sorunları önlemeye yardımcı olur.
- Yağsız veya yarım yağlı süt ile tüketildiğinde süt içme alışkanlığını desteklerken, daha az kalori ve doymuş yağ içeriği ile dengeli beslenmeye yardımcı olur.
- Diğer kahvaltılık seçeneklere göre daha az kalori, yağ, sodyum ve şeker içerir.

Tam tahıllar liften daha fazlası…

Sağlıklı bir beslenme düzeni, tam tahıllar başta olmak üzere tüm tahıl ürünleri tabanı üzerine inşa edilir.

Uzun süreli çalışmalar göstermektedir ki, tam tahıllar; diyet lifi, nişasta, yağ, antioksidanlar, mineraller, vitaminler, ve pek çok bitkisel kökenli bileşikler gibi koroner kalp hastalığı, diyabet, obezite ve diğer kronik hastalıkların riskinin azalması ile ilişkilendirilen bir çok bileşen bakımından zengindir. Çalışmalar kahvaltılık gevreklerin, güvenilir besinler olarak en yaygın tüketilen tam tahıl kaynaklarından biri olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.

Kahvaltılık gevrek tüketimi vücut ağırlığının düzenlenmesinde önemli bir adım olabilir ve obezite ile kilo artışındaki küresel eğilimi tersine çevirmeye yardımcı olabilir. Üstelik tam tahıl tüketimini arttırmanın pratik bir yoludur. Tam tahıl kaynağı kahvaltılık gevrekler diğer kahvaltılık seçeneklere göre düşük yağ ve şeker içeriği, yüksek protein, vitamin, mineral ve lif içeriği ile sağlıklı beslenmeniz ve ideal kilonuzu korumanız için en büyük yardımcınızdır.

Tam tahıllarla ideal kilonuzu koruyun. Bolca tam tahıl tüketen insanlar daha sağlıklı bir kiloya sahip olma ve zaman içerisinde daha az kilo alma eğilimindedir. Pek çok çalışma tam tahıl tüketimi ve kilo kontrolü arasındaki ilişkiye işaret etmektedir. Tam tahıl tüketimi;

• daha az kilo alımı,
• obezite ve aşırı kiloluluk görülme sıklığında azalma,
• daha düşük beden kitle indeksi,
• daha düşük merkezi yağlanma ile ilişkilendirilmiştir.

Daha fazla bilgi ve Ece Nevra Durukan'a sormak istedikleriniz için tıklayın.

Sizlere internet sitemiz dışında, bir de cep boy çok özel bir dergi yaptık. İsmi Nesfit bikini magazine. Nesfit paketleri ile alabileceğiniz bu dergide, diyet, sağlık, spor, makyaj, abiye ve mayo modası, yemek tarifleri, mekanlar gibi sonsuz bilgiler ve güzel çekimlerimiz var.

Yorumlar