2 Haziran Cumartesi iftar menüsü

Bugün sizler için harika bir iftar menüsü hazırladık. İşte iftar menüsü tarifi ve malzemeler...

2 Haziran Cumartesi iftar menüsü

Hafta sonunun güzelliği ile Ramazan'ın da bitmesine az bir süre davetlilerinize nasıl bir iftar menüsü hazırlayacağınıza karar veremediniz mi? Endişelenmeyin. Sizler için harika bir menü hazırladık. Hazırladığınız menüye misafirleriniz bayılacak. 2 Haziran Cumartesi günü iftar menümüz şöyle: Erişteli domaes çorbası, tavada soslu tavuk pirzola, kuru domatesli bulgur pilavı, parfe

İŞTE TARİFLER:

Erişteli domates çorbası malzemeler:

1 yemek kaşığı tereyağı
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tepeleme yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı domates salçası
1 büyük domates rendesi (4-5 küçük domates)
5 su bardağı su
1 su bardağı et ya da tavuk suyu
5 yemek kaşığı erişte
1 kesme şeker
Sosu için; 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Nane, karabiber

Erişteli Domates Çorbası Tarifi Yapılışı:

Tenceremize tereyağı ve sıvı yağımızı koyup un ekliyoruz ve kavuruyoruz. Domates salçasını da ekliyoruz ve biraz daha kavurup rendelenmiş domateslerimizi ekleyip 1-2 dakika pişmeye bırakıyoruz. Suyumuzu kaynatıp 5 su bardağı suyu ve et ya da tavuk suyunu da ekliyoruz ve kaynatıyoruz. Kaynayan çorbamızı süzgeçten geçiriyoruz ve erişteleri ekleyip tekrar pişiriyoruz. Sosu için Yağı kızdırıp nane ve karabiberi ekliyoruz.İster servis yaparken kaselere koyun ister tencerede ekleyip karıştırın ve servis yapın. 

Tavada soslu tavuk pirzola malzemeler:

12 parça tavuk pirzola derisiz
3 yemek kaşığı yağ
1 yemek kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
tuz

Yapılışı:

Tavukları yağ, kekik ve pul biber ile soslayın. 1 saat kadar bekletin. Daha sonra büyükçe bir teflon tava da sürekli çevirerek pişirin. Yağ ve kekikten dolayı tavanın dibi hafif hafif tutucak. Mangal da pişmiş gibi bir tat oluyor.

Kuru domatesli bulgur pilav malzemeler:

2 su bardağı bulgur
2 yemek kaşığı yağ
1 adet kırmızı soğan
1 kâse dere otu
5-6 dal taze kekik
1 kâse kurutulmuş domates
1 kâse fesleğen
3 diş sarımsak
Karabiber
Tuz

Yapılışı:

Kurutulmuş domateslerin üzerine sıcak su ekleyip yumuşamaya bırakın. Kırmızı soğanın kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsakları da ince ince kıyın. Tencereye yağı ekleyin, yağ eriyince soğan ve sarımsakları soteleyin. Kurutulmuş domatesleri yumuşayınca ince ince doğrayıp soğanların üzerine ekleyin, daha sonra bulguru, sıcak suyu, tuz ve karabiberi ekleyip pişmeye bırakın.
Fesleğen, dere otu ve taze kekiği ince ince kıyın. Kurutulmuş domatesli bulgur pilavı pişince ince kıyılmış taze baharatları tencereye ekleyip karıştırın ve servis tabağına alıp servis edin.

Parfe için malzemeler:

200 gram yulaflı bisküvi (arzuya göre kakaolu bisküvi)
2 paket toz krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
4 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
2 tatlı kaşığı granül kahve
100 gram fındık içi
Servisi için:1 tatlı kaşığı türk kahvesi (arzuya göre)
Püf Noktası
Bisküvileri mutfak robotunda toz haline getirmek yerine olabildiğince ufak parçalar halinde elinizle ufalayın.Önceden çırpılmış krem şantiyi, katılaşması için derin dondurucu ya da buzdolabında bekletin. Yapımında soğuk süt kullanın.Kahveli parfe tarifini baton bir kek kalıbında hazırlayıp dilimledikten sonra da ikram edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bisküvileri küçük parçalara ayırın. Fındık içini bir mutfak robotu yardımıyla toz haline getirin. 1/2 su bardağı kadar soğuk sütle granül kahveyi karıştırıp ayrı bir kenarda bekletin. Toz krem şanti ve kalan soğuk sütü, derin bir karıştırma kabına alın. Mikser yardımıyla, yüksek devirde sürekli karıştırıp kıvam alana kadar çırpın. Buzdolabında bekletin. Cam bir kaseye aldığınız yumurta ve toz şekeri; yumurtanın pişmesi, toz şekerin etkili bir şekilde erimesi için kaynamakta olan bir suyun olduğu tencere üzerinde benmari usulü karıştırarak çırpın. Kaynamakta olan su buharının çırpılmış yumurtaya gelmemesine ve cam kasenin direkt olarak kaynar suya değmemesine dikkat edin. Şekerli çırpılmış yumurtayı soğuması için ayrı bir cam kaseye aktarın. Ufalanmış bisküvi ve ince çekilmiş fındık içini ekleyin. Sütle karıştırılmış granül kahve ve buzdolabında bekleyen çırpılmış krem şantiyi katın. Bir spatula yardımıyla tüm malzemeyi yavaşça karıştırın. Porsiyonluk muffin kalıplarının iç kısımlarını streç filmle kaplayın. Hazırladığınız karışımı kalıplara boşaltıp üzerlerini streçledikten sonra derin dondurucuda en az 3 saat kadar bekletin. Uzun bir süre derin dondurucuda bekleyen parfeleri alıp kısa bir süre oda ısısında bekletin. Ters çevirerek kalıplarından çıkardığınız tatlıları arzuya göre elenmiş Türk kahvesi eşliğinde soğuk olarak servis edin.

 

 

 

 

Yorumlar