2 Ocak'ın hamile kalmak için en popüler gün olduğu ortaya çıktı

Hamile kalmak için yılın en popüler gününün bugün olduğunu biliyor munusuz? İngiltere'de yapılan araştırmaya göre 2 Ocak en çok hamile kalınan gün.

2 Ocak'ın hamile kalmak için en popüler gün olduğu ortaya çıktı

Milyonlarca çift bebek sahibi olmak için bugün odalarına çekilecek. Nedeni de bugünün bebek sahibi olmanın en ideal günü olması. Öyle ki İngiltere'de ocak ayının ikinci günü 'milli bebek üretim günü' olarak anılıyor.

İngiltere'de yapılan bir araştırmanın resmi sonuçlarına göre, İngiltere'de doğumların en yaygın olduğu gün 26 Eylül, ortalama gebeliğin uzunluğu dikkate alınarak yapılan araştırmaya göre en çok gebe kalınan gün 2 Ocak! Bu çalışmaya göre, çocuk sahibi olmak için birlikte olan çiftlerden bazıları bugün saat 22.36 civarında hamile kalacak. 

NEDEN 2 OCAK?

Uzmanlara göre yüksek gebeliğin bu tarihe denk gelmesinin altındaki yaygın neden yılbaşı tatilinin son gününe denk gelmesi. İngiltere'de 2 Ocak resmi tatil. Yılbaşı tatilinin son gününe denk gelen 2 Ocak'ta uzmanlara göre çiftler işe dönmeden önce eğlenceli vakit geçirmeyi tercih ediyor. Aynı şekilde yeni yılda hamile alma istediği de artıyor. Aynı araştırmanın bir diğer sonucuna göre, 2 Ocak'ta cinsel ilişkide bulunan çiftlerin yüzde 60 hamile kalacak. 

ÇİFTLER BUGÜNÜN SIRRINA İNANIYOR

Channel Mum adlı internet sitesinin yaptığı bir diğer araştırmaya göre ise çiftlerin yüzde 71'i gebelik şanslarını attırmak için geleneksel olmayan yöntemleri denemeye eğilimli. Çorap giymek, seksten sonra hamburger yemek yada soğutulmuş iç çamaşırı giymek gibi. 

EN YAYGIN HAMİLE KALMA TAVSİYELERİ

1500 anneyle yapılan bir anket sonucuna göre, en çok rastlanan tavsiyle bitter çikolata yemek. Çiftlerin yüzde 37'si kadınların bitter çikolata yemesinin hamilelik şansını arttırdığına inanıyor. Yüzde 32'i ise ananas suyunun hamileliği arttırıcı günü olduğunu düşünüyor. 

Her 10 kişiden biri hamile kalmak için yatakta çorap giydiğini bunun anne adayının ayağını sıcak tuttuğunu ve gebelik şansını arttırdığını söylüyor. Karanlıkta uyku, tüm elektronik cihazları kapatma ve Wİ-Fİ'yi kesmek de diğer tavsiyelerden.

Yorumlar