2018 yaz sezonu makyaj trendleri ve gelin makyajları

2018 yaz sezonu makyaj trendlerindeki sadelik gelin makyajlarına da yansıdı. Gelin makyajınızla hem zarıf hem de daha doğal görüneceksiniz.

2018 yaz sezonu makyaj trendleri ve gelin makyajları

Heyecanla beklediğiniz, aşkınıza kavuşacağınız gün yaklaştı ve siz hala nasıl bir makyaj yapacağınıza karar veremediniz mi? 2018'in makyaj trendleri, gelin makyajı ve daha fazlasını sizler için derledik. Düğününüzde güzelliğinizle herkesi büyülemek için ağır bir makyaj yapmanıza gerek yok. Hafif bir makyaj ile hem doğal hem de büyüleyici görünebilirsiniz.

YAZ GELİNLERİ DOĞAL GÜZELLİKLERİYLE DİKKAT ÇEKECEK

2018 yaz sezonu makyaj trendleri ve gelin makyajlarıyla ilgili önerilerini paylaşan AVON Makyaj Artisti Melis İlkkılıç’a göre, aydınlık ve parlak cilt görünümü etkisini sürdürürken, yaz gelinleri doğal güzelliğiyle dikkat çekecek.

SON DÖNEMİN TRENDİ: STORBİNG MAKYAJ

Son dönemin yeni ve yükselen trendi olan “strobing makyajı”nın, yani aydınlık ve parlak cilt görünümünün bu yaza damgasını vuracağını belirten İlkkılıç, yeni bir eğilim olarak da blok renklerin kullanımının arttığını söylüyor. Bu trend doğrultusunda gözlerde ve dudaklarda tek bir renge ait ton kullanımını bu sezon çok sık göreceğiz. Özellikle gözlerde maviden turuncuya hatta kırmızıya kadar iddialı renklerde, mat ya da ışıltılı, metalik ya da kadifemsi olarak farklı bitişlerde bu trendin karşımıza çıkacak.

GELİNLERE DE AYDINLIK MAKYAJ ÖNERİLİYOR

Yaz sezonunun aydınlık makyaj trendi gelinlerde de etkili. Bu parlak ve aydınlık görünüm gelin makyajında kendini doğallığıyla gösteriyor. Gelin makyajında tenin olabildiğince doğal, parlak ve saten görünümlü; sanki gelinin kendi cildi gibi görünmesine özen gösteren İlkkılıç, bu yazın gelinleri için önerilerini şöyle sıralıyor: “Yanaklarda pembe, şeftali ve somon renkleriyle taze bir görünüm her zaman favorim. Kirpiklerde bolca siyah maskara kullanıyorum. Eyeliner bu sezon da var ancak daha minimal şekilde kendini gösteriyor. Dudaklar nemli... Yanaklarla paralel olarak somon ve şeftali tonlarıyla tamamlanıyor. Gözler de hafif gölgeli ama kaşlara kadar çıkmıyor. Doğal görünüm için gölgeleri kirpik diplerinde bırakıyoruz. Etkisi artırılmış bir görünüm için gözlerde parlak bronzlar ve sedefli kahveler de bu sezon gelin makyajında çok moda.”

Yorumlar