20'li 30'lu 40'lı ve 50'li yaşlara özel cilt bakımı önerileri

Hollywood yapımlarında cilt bakımı danışmanlığı yapan Dermatalog David Colbert'in her yaşa göre cilt bakımı tavsiyeleri ve ürün önerilerini sizler için derledik.

20'li 30'lu 40'lı ve 50'li yaşlara özel cilt bakımı önerileri

Hollywood yapımlarında cilt bakımı danışmanlığı yapan Dermatalog David Colbert'ten her yaşa uygun cilt bakımı tavsiyeleri geldi.

Cilt bakımının yaşa uygun olmasının önemli olduğunun altını çizen David Colbert, "Örneğin, 30 yaşında ve cildi bronzlaşmaktan dolayı çok hasar görmük birinin fraksiyonel lazer tedavisine ihtiyacı 40 yaşında hiç bronzlaşmamış birinden daha önce ortaya çıkıyor. Benim felsefem, ne yapılmasına ihtiyacınız varsa onu yaptırmanızdır" dedi.

İşte David Colbert'in 20'li yaşlar, 30'lu yaşlar, 40'lı yaşlar ve 50'ler için önerileri...

20'Lİ YAŞLARDA CİLT BAKIMI: KORUMAYA ÖZEN GÖSTERİN!

20'li yaşlarda ana hedefiniz cildinizi kırışıklıklara ve erken yaşlanmaya karşı korumak olmalı. Yoğun güneşe maruz kalmaktan ve üst üste bronzlaşmaktan uzuk durmanız gerekiyor. Bu nedenle cildinize uygun  ve güneşten koruyan bir nemlendirici günlük yaşamınızın bir parçalı olmalı. Nemlendiricinin altına güneşten korucuyu etkileri nedeniyle ince bir tabaka C vitamini içerikli krem uygulayın. 

30'LU YAŞLARDA CİLT BAKIMI: NE SÜRDÜĞÜNÜZ DEĞİL NE YEDİĞİNİZ ÖNEMLİ!

30'lu yaşlarla birlikte ne yerseniz o olduğunuzu fark etmeye başlayacaksınız. Tükettiğiniz her gıda artık cildinize doğrudan etki edecek. Bundan böyle şeker ve işlenmiş gıdala tüketimini bırakmanız gerekiyor. Öğünleriniz lahana, yoğurt, badem, yabanmersini, zeytinyağ ve beyaz balık etini eklerseniz cildinizi ışıldadığını görürsünüz. 30'ncu yaş gününüzü kutladıktan sonra artık sorunlu bölgelerinize birkaç damla botoksu düşünmenizde de bir sakınca yok. 30'lu yaşlarda yapılan küçük dozlu botokslar ileride sarkmaları önleyebilir. 

40'LI YAŞLARDA CİLT BAKIMI: ÇİZGİLERİ DOLDURUN

Cildinizde oluşacak her tür renk ve şekil değişikliğini önemseyin. Her yıl düzenli olarak cilt kanseri açısından kontrollerinizi yaptırmaya başlayın. Her zamanki gibi fazla güneşten kaçının. Omuzlarda ve dekoltede oluşan kahverengi noktaları yok etmek için uygun yöntemi araştırın. Çene ve dudak üstündeki tüyleri lazerle yok edin. Güzel bir cildin kaynağı olan kalojen ve elastini arttırmak için uygun bir nemlendirici kullanın.

50'Lİ YAŞLARDA CİLT BAKIMI: DİYETİNİZİ DEĞİŞTİRİN

Haftada 3-5 kere Retinol A içerikli krem kullanın ve kızarıklıkları yok etmek için mutlaka altına bir tabaka anti inflamatuvar krem sürün. Her gün yüzünüze, boynunuza ve ellerinize yüksek korumalı krem kullanın. Metabolizmadaki yavaşlama nedeniyle günlük diyetinizi değiştirin. Yüksek früktoz içerikli yiyeceklerden uzak durun. Enerjisi yani kalorisi yüksek yiyecekler yerine sağlıklı gıdalar tüketin. Her gün en az 20 dakika egzersiz yapın. Sık sık su için. Gıdınız ve alnınız için küçük botokslar yaptırın. Haftada  2 yada 3 kez cildinizden ölü hücreleri arındırın. Mutlaka güçlü bir gece kremi kullanın. 

Yorumlar