3 haftada yazlık şortlar için hazırsınız

Diyet yaparken işinize yarayacak önerilerimiz var. Kumsallardan önce buraya göz atmanızda fayda var.

3 haftada yazlık şortlar için hazırsınız

İtiraf etmek gerek; eğer Jennifer Lopez ya da Halle Berry gibi bir vücudunuz yoksa kat kat giysilerden kurtulup teninizi göstermeye başlamak biraz can sıkıcı olabilir!

Fakat siz şanlısınız; çünkü haberimizi okuyorsunuz! Diyet planınıza önerilerimizi ekleyerek üç hafta içinde koyu renkli bol kıyafetlerinizden kurtulup, cesur şortlar ve bikiniler giyebileceksiniz.

 

Neler mi yapmalısınız?

 

Öncelikle diyetinizi yaşam şeklinize göre şekillendirebileceğinizden emin olabilirsiniz. örneğin bir hafta boyunca üç günlük bir diyet uygulayıp, sonraki hafta altı günlük bir plan izleyebilirsiniz.

 

Diyet planınızda yer alan beğenmediğiniz bir menüyü sevdiğiniz bir tanesiyle değiştirebilirsiniz.

 

Günlük menünüze ek olarak her gün BİR ara öğün tüketin. Tabii en fazla  250 kalori olmak koşuluyla…

 

Her gün 250 ml diyet süt için. Bu sütü kahve ya da smoothie ile de tüketebilirsiniz. Süt içerdiği kalsiyumla kemiklerinizi güçlendirdiğinden önemli bir gıda maddesi… Yoğurdu da unutmamak gerek!

 

Unutmayın, boyut önemli! Çay ve yemek kaşığı ölçülerinin dengeli olmalı. Tepeleme doldurulmuş kaşıklardan uzak duruyoruz. Küçük bir kavanoz yaklaşık 200 gram ağırlığındadır, büyük bir patates ortalama 175 grama denk gelir, bunu referans alabilirsiniz.

 

Yemeklerde bol bol salata ve sebze tüketin. Her gün yeteri kadar lif, vitamin ve mineral alabilmek için 5 çeşit meyve ve sebze yemelisiniz. Elbette çiğ, közlenmiş ya da buharda pişirilmiş olarak… Eğer isterseniz meyveleriniz için tatlandırıcı da kullanabilirsiniz. Ya da bir yemek kaşığı krema… Kepek ve francala ekmeğini tercih edin. Sizi sağlıklı şekilde tok tutar.

 

Her gün sekiz bardak su için. Çay, kahve, bitki çayları, diyet içecekler de bu sayıya dahil tutulabilir.

 

Yaz mevsimi diyeti de yaza uygun olmalı. Akşam yemeklerinden sonra bir top az yağlı dondurma güzel bir tercih olacaktır.

 

Etleri ince dilimleyin. Tavuğu asla derisiyle yemeğin. Pratik ve sağlıklı öğle yemeği için hindili sandviçleri tavsiye ediyoruz.

 

Yalnızca üç haftalık bir diyetle artık hazırsınız!

 

Yorumlar