30'lu yaşlarda cilt bakımı nasıl olmalıdır şekerden uzak durun yoksa...

30'lu yaşlarda cilt bakımı nasıl olmalı Yaşın ilerlemesiyle ciltteki yaşlanmayı geciktirmek ve daha genç göstermek için bu önerilere göz atmayı unutmayın!

30'lu yaşlarda cilt bakımı nasıl olmalıdır şekerden uzak durun yoksa...

Yaşın ilerlemesiyle beraber yaşlanmanın belirtilerini cilt göstermektedir. Cildin renginin matlaşması ve ince çizgilerin yavaş yavaş kendini belli etmeye başlamasıyla beraber biz kadınların eteklerinin tutuşmaya başlamasının habercisidir. Özellikle cilt bakımının her yaşta ayrı periyotlarda yapılmasının yanında 30'lu yaşlarda dikkat edilmesi gerekenleri elmaelma.com okurları için, İsveçli güzellik teknolojisi markası Foreo bazı tüyolarda bulundu işte o tüyolar...

ŞEKERE SON VERİN!

Çok fazla şeker tüketimi cildinizin erken yaşlanmasına sebep olabilir. Yüksek seviyede şeker ve rafine edilmiş karbonhidratları içeren besinler kan şekeri seviyesini artırır. Kan dolaşımındaki şeker molekülleri, kolajen ve elastin lifleri gibi proteinlere yapışarak “glikasyon” adı verilen tepkimeye yol açar, cildimizin elastikiyetini sağlayan kolajen ve elastin işlevlerini yerine getiremez. Bu da cildin hızlı yaşlanmasına, kırışıklıklara, yaşlılık lekelerine ve diğer olumsuz etkilere neden olur. Şekerden uzak durmak hem sağlıklı bir metabolizmaya hem de sağlıklı bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur.

NEMLENDİRMEYİ ATLAMAYIN!

Düzenli nemlendirme cilt bakımının altın kuralıdır. Cildinizin genç görünümünü, elastikiyetini ve sağlığını korumasını sağlayan nemlendirmenin en önemli adımı ise kaliteli bir nemlendirici tercih etmek. Cilt tipinize en uygun ürünü bulduktan sonra, nem dengesini korumak için günde iki kez uygulayın. Ayrıca, cildinizin içten de nemlendirilmesi için bol su tüketmeyi unutmayın.

EN İYİ BAKIM UYKU ÖNCESİNDE SAKLI!

Araştırmalara göre cildimiz bakım ürünlerindeki aktif maddelerin emilimini en iyi uykuda gerçekleştiriyor. Bu nedenle uyku öncesi bakım için en iyi zaman. İlk olarak yüzünüzü nazikçe temizleyin ve cilt tipinize göre uygun olan bakım ürünlerini cildinize uygulayın.

YILIN HER DÖNEMİNDE CİLDİNİZİ GÜNEŞTEN KORUYUN!

Cildinizin yaşlı görünmesinin en önemli sebeplerinden biri de cilt lekeleri. Leke oluşumuna engel olmak için ise cildinizi sadece yazın değil, yıl boyu güneş ışınlarından korumanız gerekir. Güneş koruyucular zararlı UV ışınlarının cildinize nüfuz etmesini ve hücrelere zarar vermesini önlemeye yardımcı olur. SPF ürünlerinin her mevsimde düzenli kullanımı sadece kırışıklıkların ve ağrılı güneş yanıklarının görünümünü engellemekle kalmaz, aynı zamanda cilt kanseri riskini de azaltır.

RUHUNUZ CİLDİNİZİ YANSITIYOR RUHUNUZU BESLEYİN!

Ruh halinizdeki dalgalanmalar, gün içinde yaşadığınız motivasyonunuzun düşmesi ve stres cildinize de yansır. Günün ortasında bir süre dinlenmek, rahatlamanıza ve ruhsal dengenizi korumaya yardımcı olur. Uzmanlar, meditasyonun bugüne kadarki en iyi yaşlanma karşıtı ritüellerden biri olduğunu söylüyor. Kırışıksız, genç ve parlak görünen bir cilde sahip olmak için her gün kendinize zaman ayırarak meditasyon yapmayı deneyin.

Yorumlar