5 dakikada sivilce kapatma yöntemi hem de fondötensiz

Yüzünüzde çıkan sivilceleri sadece 5 dakikada hem de fondöten kullanmadan kapatabileceğinizi biliyor musunuz? İşte YouTuber Shani Grimmond'ın yöntemi.

5 dakikada sivilce kapatma yöntemi hem de fondötensiz

Sabah kalkınız yüzünüzün en görünür yerinde kocaman bir sivilce çıktığını gördünüz. İlk gün sabır gösterdiğiniz ama gittikçe büyüyen ve yayılan bir hal alan sivilceden ne yaparsanız yapın kurtulamıyorsanız dert etmeyin 'kapatın' gitsin. 

Makyaj uzmanı ve YouTuber Shani Grimmond, tek bir ürün kullanarak sivilcelerin nasıl kapatılacağını blogunda anlattı. Hem de fondötene bile dokunmadan. Aynı yöntemi yüzünüzdeki kırmızı lekeler için de kullanabilirsiniz. 

İşte Shani Grimmond'ın 3 adımlık sivilce kapatma yönteminin detayları

1'NCİ ADIM: Shani Grimmond öncelikle tene uygun bir kapatıcı serum kullanmayı öneriyor. Bu tip ürün seçerken pürüzsüz ve sıvı kıvamda olanları tercih etmenizi öneriyor. 

2'NCİ ADIM: Kapatıcıyı sivilcenin üzerine fırça yardımıyla yayın. Yayma işlemini sivilcenin üzerini kaplayacak kadar ki alan için uygulayın fazla yaymayın. 

3'NCÜ ADIM: Fırçayla kabaca sivilcenin üzerine sürdüğünüz kapatıcıyı parmağınız yardımıyla yayın. Hafif dokunuşlar yapın.

BİR KAÇ TÜYO

Shani Grimmond, akneli cilde sahip kişilerin makyaj yaparken dikkat etmesi gerekenler konusunda bir kaç tüyo verdi. Mesela kapatıları asla şişeden kullanmayın. Mutlaka bir fırça yada sünger yardımıyla yüzünüze sürün. Şişedeki fırça yada süngeri sürekli sivilceli yüzeye sürmek bakterileri yüzünüze yayacağından akneyle mücadeleniz zorlaşabilir. 

Sivilceli alana kapatma uyguladıktan sonra makyajın devamını yapmadan önce mutlaka ellerinizi iyice yıkayın ve aynı şekilde kullandığınız fırçaları da.

Yorumlar