6 ay kullanımlık ev yapımı serum tarifi

Kendi serumunuzu evde hazırlamaya ne dersiniz? Üstelik hazırlayacağınız bu serumu 6 ay boyunca kullanabileceksiniz.

Serpil Portakal

Güzellik sektörü hızla büyümeye devam ediyor. Her geçen gün yeni ürünler hayatımıza giriyor. Gündüz kremi, gece kremi, göz kremi, serum, maske, nemlendirici krem derken; hangisini alacağımızı, hangisini ne ara kullanacağımızı şaşırmış durumdayız.

Her ne kadar işe yarasa da içeriğindeki maddeler nedeniyle çoğu zaman yüzümüzü doğaldan uzak ürünlere emanet etmiş oluyoruz.

Genelde tek kullanımlık evde yapılabilir maske tarifleri veriyorum ama bu sefer 6 ay boyunca buzdolabında saklayıp rahatça kullanabileceğiniz bir serum tarifi vermek istedim.

Eğer kullandığınız kremin içeriği sizin için çok önemliyse bu tarife bayılacaksınız. Çünkü siz kendiniz hazırlamış olacaksınız.

İçerisinde aloe vera jeli bulunan bu serum; kırışıklıklarınızı açar, cilt tonunu eşitler, sivilce ve akne izlerine iyi gelir. Nem sağlar. Yorgun cilde canlılık kazandırır. 

   MALZEMELER;

   2 yemek kaşığı aloe vera jeli
   1 yemek kaşığı zeytin yağı
   1 yemek kaşığı hint yağı
   1 yemek kaşığı gliserin
   1 adet e vitamini ampul
   1 adet bemix ampul
   2-3 damla lavanta yağı

HAZIRLANIŞI;

Bütün malzemeleri iyice karıştırıp bir krem kutusuna doldurun.

Sabah-akşam yüzünüze serum olarak sürüyorsunuz.

Göz çevresine de uygulanabilir.

Buzdolabında tutup 6 ay kadar kullanabilirsiniz. 

NOT: Malzemeleri eczane ve aktardan temin edebilirsiniz.

NOT: Önce cildinizin ufak bir yerinde alerji testi yapmanızı tavsiye ederim. Her ne kadar kendiniz bile hazırlanasanız, serumun içindeki bir veya birden fazla ürüne alerjiniz olabilir. En iyisi önleminizi en başta almak. Unutmayın bu alerji testini aslında yeni yaptığımız her maske ve krem uygulamasından önce yapmanız doğru olur. Çünkü başkasına iyi gelen size  iyi gelmeyebilir.

Serpil Portakal'ı sosyal medya hesaplarından da takip edebilirsiniz.

facebook.com/serpilportakalyoutube/

instagram.com/portakalserpil/

"Sitemizde köşe yazarı olarak yazı yazan tüm yazarlarımız yazdıkları yazı ve görüşlerden tamamıyla kendileri sorumludur. Köşe yazarlarının yazılarından dolayı İnternethaber Yayıncılık AŞ. (elmaelma.com) hiçbir şekilde yasal sorumluluk kabul etmemektedir."
Yorumlar