Açıcıyla saç rengi değiştirenler için koruyucu bakım önerileri!

Saç boyama uzmanı Aura Friedman, saçlarının rengini açanlar için boya sonrası bakım tüyoları veriyor...

Açıcıyla saç rengi değiştirenler için koruyucu bakım önerileri!

Biz kadınların sarı saçlara olan aşkı bir sır değil.  Doğal saç rengimiz ne kadar koyu olursa olsun, saçımızı bir kez boyattık mı, mutlaka sarışın olmayı deniyoruz. Genellikle ‘uçlarına ışıltı’ vermekle başlayan bu hikaye kuaför koltuğunda saçlarımızın yarısıyla ani bir şekilde vedalaştığımız gün sona eriyor.

Peki saçlarınızı yakmadan veya yıpratmadan platin sarısına boyayabilir misiniz? Hollywood’un ünlü saç boyama uzmanı Aura Friedman, saçları açık sarıya boyattıktan sonra nasıl bakım yapılması gerektiğini anlatıyor.

İşte Aura Friedman’ın, saç açıcı kullanılarak açık renklere boyanan saçlar için verdiği 6 müthiş bakım tavsiyesi….

1-  Saçlarınızı haftada 1 defa yıkamayı deneyin. Haftada 1 defa saçlarınızı yıkadığınızda daha az şampuan tüketeceğiniz için pahalı ve kaliteli ürünleri de rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

2- Her yıkamadan sonra saçlarınıza uyguladığınız saç kremini nemlendirici saç maskeleriyle değiştirin.

3- Saçlarınızı kuruturken nazik davranın. Islak saçlarınızı havluyla iyice sarıp ovalamak yerine, nazik dokunuşlarla saçlarınızdaki fazla suyu alın. Eğer imkanınız ve vaktiniz varsa saçlarınızın kendiliğinden kurumasına izin verin.

4- İpek yastık kılıflarını tercih edin. Bu sayede saçlarınız yumuşak kumaş ile temas edecek, daha az kırılacak ve saçınızdaki nem oranı kaybolmayacak.

5- Saç bakım yağları ve ısı koruyucu ürünlerin sarı tonlu olanlarından uzak durun. Saça nem veren bakım yağları faydalı olmasına rağmen sade olanları kullanmayı tercih etmelisiniz. Aksi halde saçlarınız zamanla rengi turuncuya dönebilir.

6- Güneşli günlerde saçlarınıza hindistan cevizi yağı uygulayın. Hindistan cevizi yağı saçlarınıza yalnızca hoş bir koku vermekle kalmayacak, aynı zamanda doğal bir SPF görevi görecek ve suyla temas ettiğinde saçlarınızın klor emilimini azaltacak.

Yorumlar