Adet geciktirici ilaç nedir nasıl kullanılır yan etkileri var mı ne kadar kullanılır?

Özellikle yaz aylarında kadınların tatil dönemlerinde sıklıkla başvurduğu adet geciktirici ilaçların kullanımı ve yan etkileri hakkında işte merak edilenler!

Adet geciktirici ilaç nedir nasıl kullanılır yan etkileri var mı ne kadar kullanılır?

Kullanım amaçları olarak biz kadınlar keyfimize oldukça düşkünüz özellikle tatil dönemlerinde her şeyin kusursuz olması için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Ancak ne yazık ki bu dönemlerde kadınların sıkıntı yaşadığı durumlardan biri de adet dönemleridir. Bu dönemlerin aylar öncesinden planlanan alınan uçak biletlerinde son dakikada planı bozal regl dönemlerini bir hafta ötelemek için adet geciktirici ilaçlar kullanılmaktadır. Peki bu ilaçlar nasıl kullanıldığında etkili olur? Yan etkisi nedir? gibi merak ettiğiniz soruların cevabını bir araya getirdik.

TATİL DÖNEMİNDE GECİKTİRİCİ İLAÇ KULLANILIR MI?

Aylar önceden planlanan tatil dönemlerinde son dakikada adet belirtilerinin ortaya çıkması ve tatil dönemine denk gelmesiyle beraber bu durumların çakışmaması adına doğum kontrol hapları, progesteron hormonu içeren ilaçlar kullanılabilir. 

GECİKTİRİCİ İLAÇ KULLANIMI NE ZAMAN ÖNCEDEN BAŞLANMALI?

Eğerki adet dönemlerinizi geciktirmek için ilaç kullanmak istiyorsanız ilaca adet döneminize 7 veya 10 gün kala sabah akşam şeklinde kullanılması gerekmektedir. Bu ilaçlar geciktirilmek istenilen süre boyunca kullanılabilir.

BU SÜREÇTE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?

Geciktirici ilaçların kullanımında dikkat edilmesi gereken noktalardan en önemlisi ilaca başlama zamanı ve ilaç kullanımı unutulmamalıdır. bu tarz ilaçları alkol kullanımı ile beraber alınması sakıncalı görülmektedir. Bu tarz ilaçların kullanımında zararlı alışkanlıkların kullanımına dikkat edilmesi gerekmektedir. 

KİMLER KULLANAMAZ?

Yumurtalık, rahim kanseri olan kişilerin bu tarz ilaçları kullanılmaması gerekmektedir.

YAN ETKİSİ VAR MI?

Adet geciktiren ilaçlarda sıklıkla görülen yan etkilerden bir taneside bulantı, kusma, vücutta şişlik oluşması ve lekelenmelerin olması en belirgin yan etkilerden bir tanesidir. 

 

Yorumlar