Seksi ve bakımlı bacaklar

...



Sağlıklı ve estetik görünümü güzel bacaklara sahip olmak için öncelikle estetiği bozacak varis, selülit ve leke gibi oluşumlardan kurtulmak gerekiyor.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Tuğba Yüzüak Türe'nin önerileriyle pürüzsüz ve güzel bacaklara sahip olabilirisiniz.
8 1

Varis nedir?


Estetik kaygılardan dolayı kadınların korkulu rüyası olan varis, sık karşılaşılan bir sağlık problemidir. Kanın kalbe dönüşünü sağlayan toplardamarların genişlemesi olarak tanımlanan varis, oldukça sık görülen bir şikayettir.

Kanı kalbe geri taşıyan toplardamarlar, kan akışının kalbe doğru tek yönlü olmasını sağlayan kapakçıklar içerir. Toplardamarlarda oluşan tıkanıklıklar ve aşırı basınç bu kapakçıkların düzgün kapanmasını engelleyerek geriye doğru kaçaklara sebep olurlar.  Bacaklardaki yüzeysel toplardamarlar genişleyerek, büklümlü ve yeşil-mavi renkli bir görüntü oluştururlar.
8 2

Varislerden kurtulun


Genetik olarak hafif yetersizliği olan kişiler spor yaparak hem varis oluşumunu azaltabilir, hem de yapılan tedavinin daha başarılı olmasını sağlayabilirler. Tedavi varisin şiddetine göre değişiklik gösteriyor. Ağ şeklinde veya yüzeyel ince damarların tedavisinde genellikle lazer kullanılıyor. Lazerle tedavi edilemeyen veya son aşamada olan vakalarda ise cerrahi yöntem yarımıyla,  damar çıkarılıyor.

Lazer yöntemi herhangi bir enjeksiyon gerektirmediği için enfeksiyon riski, morarma ve ağrı şikayetleri olmuyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Tuğba Yüzüak Türe, kişiye uygulanacak doz miktarının çok önemli olduğunu ve mutlaka uzmanına yaptırılması gerektiğini belirtiyor.

Damarlar, ince kılcal damarlar halindeyken tedavi etmek varis tedavisinin en önemli aşamasıdır. Tedavi için bir-iki seans yeterli olmaktadır.
8 3

Düzenli spor ve masaj


Düzenli ve bilinçli yapılan aktiviler (spor ve masaj) toplardamarları ve lenf dolaşımını hızlandırarak, sellülit ve varis oluşumunu azaltır. Aynı zamanda diyetle desteklenmesi sonucunda daha çok başarı elde edilir. Ritmik yürüyüşler ve yüzme, güzel bacaklara sahip olmak için önerilen en iyi egzersizledir.
8 4