Ağlayan pasta nasıl yapılır malzemeleri nelerdir

Ağlayan pasta nasıl yapılır? Ağlayan pastanın malzemeleri nelerdir? İşte ağlayan pasta yapmanın tarifi! Bu lezzete bayılacaksınız!

Ağlayan pasta nasıl yapılır malzemeleri nelerdir

Bugün siz değerli elmaelma.com okuyucularımız için mükemmel bir tatlı olan ağlayan pasta yapmaya karar verdik. Peki ağlayan pasta nasıl yapılır? Ağlayan pastanın malzemeleri nelerdir? İşte malzemeleri ve yapılışıyla ağlayan pasta tarifi. Bu lezzete bayılacaksınız!

MALZEMELER

2 su bardağı un 

2 su bardağıun

4 adetyumurta

3 kahve fincanıtoz şeker

3 yemek kaşığıkakao

1/2 su bardağıportakal suyu

1 kahve fincanısıvı yağ

1 kahve fincanısüt

1 paketkabartma tozu

1 tatlı kaşığıtereyağı

Keki ıslatmak için:
2 su bardağısüt

Kreması için:

1 paket toz krem şanti

2 su bardağısoğuk süt
Çikolata sosu için:

300 grambitter çikolata

200 gramkrema

YAPILIŞI:

Bitter çikolata ve sıvı krema karışımıyla hazırlanan çikolata sosu yerine paket olarak satılan toz çikolata karışımları kullanabilir, sütle hazırlayabilirsiniz.Pastanın kekini hazırlamak için; karıştırma kabına alıp toz şeker ilave ettiğiniz yumurtaları, hafif beyaz bir renk alana kadar mikser yardımıyla karıştırın.Süt ve ayçiçek yağı ekledikten sonra tüm sıvı malzemeleri kısa bir süre daha çırpın.Elenmiş un, kabartma tozu ve kakao kattığınız kek harcını mikser yardımıyla homojen bir hal alana kadar karıştırmayı sürdürün.
Isıya dayanıklı dikdörtgen bir fırın kabını tereyağıyla yağladıktan sonra kek harcını kaba aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirin.Pastanın kreması için; toz krem şantiyi, soğuk sütle çırptıktan sonra kıvam alması için buzdolabında bekletin.
Çikolata sosu hazırlamak için; bitter çikolatayı küçük küpler halinde kesin. Çikolatayı, krema ile birlikte aralarda karıştırarak kısık ateşte kaynatın.Fırından çıkan kekin üzerine sütü azar azar gezdirin ve kekin içine çekmesi için kısa bir süre bekleyin.Hazırladığınız krem şantiyi spatula yardımıyla kekin üzerine sürün.Akışkan durumda olan çikolata sosu pastanın üzerine gezdirdikten sonra dilimleyerek servis edin.Üzerinden çikolata akan pastayı, arzu ettiğiniz gibi süsledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.

Yorumlar