Akşam banyo yapmanın faydaları nelerdir?

Hijyen vücut sağlığı açısından oldukça önemliyken yapılan araştırmalara göre banyo yapma zaman dilimleri açısından faydaları neleridir?

Akşam banyo yapmanın faydaları nelerdir?

Günlük yaşantıda sabah banyo yapanlar ve gece banyo yapanlar olarak ayrılmaktadır. Bu durumda kimisi güne daha zinde başlamak için sabah erken duş alırken kimisi de üşengeçliği yüzünden gece duş almayı tercih etmektedir. Yapılan araştırmalara göre günlük yaşamda insanların %53'ü gündüz banyo yaparken %47'side gece duş almayı tercih etmektedir. Sizler için 5 madde de gece duş almanın faydalarını araştırdık...

akşam duş almanın faydaları nelerdir

Daha fazla uyku daha fazla direnç!

Geceleri duş almak sabah duş almayla kıyaslarsak nerden baksanız 15 dakika daha fazla uyumak anlamına gelmektedir. Geceleri duş aldığınızda rahatlamış ve uykuya hazır olursunuz böylelikle sabahları daha fazla uyumak için size 5 dakika kazandırmış olacaktır.

Daha dinç hissediyorum diyenlere...

Bazı insanlar vardır ki sabahları duş alıp vücudun ıslandığında uykunuzun açıldığını hissediyorsanız sabah duş almak yerine bol su ile yüzünüzü yıkamayı deneyebilirsiniz. Hem uykunuzu daha iyi bir şekilde almış olacaksınız hem de vücudunuzun az bir kısmı ıslanmış olacaktır.

Rahatlık bekarlıktan değil sultanlıktandır!

Geceleri duş aldığınız zaman kendinizi daha da rahatlamış hissedeceksiniz. böylelikle güne başlarken daha az yetişme talaşınız olacak. Relaks günler sizi bekliyor.

Daha az telaş size iyi gelecektir!

Günlük yaşamda koşturmacıyla geçen zamanınıza bir dur demenin zamanı geldi. Gündüzleri koşturmacayla güne merhaba demekten vazgeçin ve duş derdini artık geceye bırakın.

Kahvaltınızı evde yapın!

Sabahları duşa ayırdığınız zamanınızı kahvaltıya ayırın! sabaları duş alıcam derken günün en önemli öğününü işe ya da okula giderken yapmak oldukça sağlıksızdır. Gece duş aldığınız zaman evde güzel bir kahvaltı ziyafeti sizi hem zinde hemde koşturmaktan kurtaracaktır.

Yorumlar