Aletsiz vücut geliştirme hareketleri nelerdir bol bol merdiven çıkın!

Aletsiz vücut geliştirme hareketleri nelerdir? İşte fıtness salonlarındaki aletlere ihtiyaç duymadan vücudunuzu şekle sokmaya yarayan 6 etkili egzersiz!

Aletsiz vücut geliştirme hareketleri nelerdir bol bol merdiven çıkın!

Aletsiz vücut geliştirme hareketleri nelerdir? Vücut geliştirmek istiyorum ama spor salonuna gidemiyorum diye üzülmeyin. Evde uygulayacağınız belli başlı egzersiz hareketleri ile de kısa süre içerisinde istediğiniz görünüme sahip olmanız mümkün. Bu egzersiz hareketlerinde alete ihtiyaç duymuyorsunuz. Evde aletsiz vücut geliştirme egzersizlerini sizler için hazırladık. Programınıza düzenli bir şekilde uyarsanız kısa bir süre içerisinde kendinizdeki değişikliği fark edeceksiniz. 

HAFİF TEMPOLU KOŞU 

Dayanıklılık antrenmanlarının en bilineni hafif tempolu bir koşudur. Koşu antrenmanları daha çok kasların kuvvetlenmesinden çok daha uzun çalışabilmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda sporcunun kondisyonunu daha üst bir seviyeye çıkmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda fazla yağların verilmesi içinde en etkili sporlardan biridir. Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta vardır. Genellikle koşmaya yeni başlayanların yaptığı bir hata vardır. Hızlı koşmaya çalışırlar. Bu durumda nefes alıp vermek güçleşir ve kaslarda acı çekmeye başlar. Bunun doğal sonucu olarak cesaret kırılır, motivasyon azalır ve kişi koşmayı bırakır. Hafif tempolu bir yürüyüş sizin için yeterli olacaktır, kaslarınızı spora başlar başlamanın zorlamanız size yarar sağlamayacaktır. 

MERDİVEN ÇIKMAK

Bacak ve kalça kaslarınızı kuvvetlendirmek istiyorsanız yapacağınız en iyi antrenman merdiven çıkmak olacaktır. Merdiven çıkmanın faydaları günümüzde pek fazla bilinmez. Ama bu egzersizler arasında etkili bir kardiyo egzersizi olarak dikkat çekiyor. Bacak ve kalça kaslarını kuvvetlendirmek için en ideal egzersiz merdiven çıkmaktır. Diğer bir faydası ise sporcunun kısa sürede maksimum güç kullanmaya alışmasıdır.Uzmanların 2 ay boyunca yaptıkları araştırmalara göre günde 10 dakika merdiven çıkmanın ortalama olarak 6 aylık süreyle her gün 35 dakika yürüme ile eşdeğer olduğu bilimsel olarak ispatlanmıştır.

MEKİK ÇEKMEK 

Karın kaslarınızın kuvvetlenmesini istiyorsanız yapacağınız en temel hareket mekik çekmektir. Mekik çekmek aynı zamanda kişinin fazla yağlardan da kurtulmasını sağlamaktadır. Ara vermeden yapılan 200-300 mekik tekrarında ise bunlara ek olarak kondisyon artışı da görülür.

ŞINAV ÇEKMEK 

Aletsiz vücut geliştirme egzersizleri içerisinde kasları en çok büyüten egzersizlerinden biri de şınav çekmektir. Ön kol, arka kol, sırt, omuz ve göğüs kaslarını geliştirir. Ayrıca karın kaslarını gerginleştirir. 40-50 tekrardan sonra kondisyonun artmasını da sağlar.

SQUAT

Squatta önce kollar ileri doğru uzatılır, bu sayede egzersiz sırasında denge sağlanır. Daha sonra dizler bükülerek çömelme hareketi yapılır ve tekrar kalkılarak egzersiz tamamlanır. Squat, bacak ve kalça kaslarının gelişmesini sağlar. 

PLANK DURUŞU

Tüm karın kaslarını geliştiren en etkili hareketlerden biridir. Karın kaslarının gerginleşmesini sağlamaktadır. Sporcu, zaman içerisinde duruş süresini artırabilir veya molalar vererek tekrar sayısını artırabilir

 

Yorumlar