Allık çeşitleri nelerdir allık alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Makyajın vazgeçilmezi olan allık ten rengine göre, allık çeşitlerine göre bir sürü çeşit varken hangisini nasıl kullanacağımıza nasıl karar vereceğiz?

Allık çeşitleri nelerdir allık alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Bir tarafta likit allık diğer tarafta toz allık var. Peki hangi allık daha kalıcı hangi durumlarda hangi allığı nasıl tercih edeceğiz? Makyaj malzemeleri hakkında sıklıkla sorduğunuz konulardan bir taneside allık kullanımı bugün sizler için allık hakkında genel bir derleme yaptık sizler için hazırladığımız püf noktalar sayesinde doğru allığı tercih edebilirsiniz!

Allık makyajın temel adımlarından bir tanesidir. Kullandığınız fondöten cilt tonunuzu eşitlemede ve kusurlarınızı kapatmaya yarar ancak allık ise cildinizin taze ve doğal görünmesine yardımcı olur. Genellikle günülük hayatımızda kullandığımız artık klasikleşmiş olan fırçayla uyguladığımız toz allıklar vardır. Toz allık her cilt tipine rahatlıkla uygulanabilen ve dağıtması oldukça kolay olan allık çeşitidir. Doğru fırçayla ve doğru yöntemle uygulandığında hemen hemen herkes rahatlıkla kullanabilir. 

Likit allıklar ise genellikle içerisinde küçük bir fırçası bulunur ve elmacık kemiklerinize bir kaç damla sürerek parmaklarınızla veya makyaj süngerinizle cildinize yayabilirsiniz. Bu tarz allıklarda en iyi uygulama parmağınıza sürüp parmağınızla dağıtmak daha pratik olabilir. 

Kalem allıklar toz allıklar gibi günlük kullanabileceğiniz allık çeşitlerinden bir tanesidir. Diğer allıklara göre daha pratiktir hem dudaklarınıza hemde yanaklarınıza uygulayabilirsiniz fırça veya başka bir aparata gerek yoktur. Yapısı kremsi dokudadır. Ancak bu tarz allıkları kuru ciltliler kullanırken zorlanabilir. Çünkü kur ciltlerin bu tarz allıkları dağıtırken biraz zorlanabilir. 

Krem allıklar, yapıları isminden de anlayabileceğiniz üzer oldukça kremsi ve son derece yumuşaktır. Ancak akneli ciltlerin ve yağlı ciltlerin çok fazla tercih etmemesi gereken allık çeşitlerinden bir tanesidir. Daha opak ve pürüssüz ciltlerin sevebileceği allık çeşitidir. 

Jel allıklar, diğer allıklara oranla dağıtması ve kullanımı en zor olan allık türüdür. Bunun nedeni ise elinizde çok çabuk tutmanız gerekiyor. Yapısı itibari ile yarı opaktır hemen dağıtmazsanız cildinizde lekle leke kalabilir.

TEN RENGİNE GÖRE ALLIK SEÇİMİ NASIL OLMALIDIR?

Hemen hemen herkesin cilt tipine göre tercih etmesi gereken allık rengi spor sonrası cildinizde olan renktir. Ancak allıka alışverişlerinizde spor sonrasına denk getirmek biraz zor olabileceğinden dolayı en mantıklısı kendi cildinizden makas alın ve cildinizde oluşan renge yakın allık tonlarını almak olacaktır.

Yorumlar