Allık sürmenin püf noktaları nelerdir yüz şekline göre uygularken...

Allık sürmenin püf noktaları nelerdir? Kare, oval, üçgen yüz şekline göre allık uygulamanın kurallarını bir araya getirdik!

Allık sürmenin püf noktaları nelerdir yüz şekline göre uygularken...

Temel makyaj trendleri arasında yer alan allık doğal pembelik ve yüze renk vermek için kullanılmaktadır. Ancak allık uygulamak her ne kadar aynı gibi görünsede bir çok insanın yüz şekli kare, oval, uzun gibi çeşitleri olduğu için uygulama teknikleri de farklılık göstermektedir. Elmaelma.com okurları için bir araya getirdiğimiz yüz şekline göre allık uygulama yöntemlerinin püf noktaları...

UZUN YÜZ ŞEKLİNE ALLIK NASIL UYGULANMALI?

Uzun yüzü olanların yüzünü daha küçük ve zarif göstermesi için allığı uygularken elmacık kemiklerden başlayıp gözlerin başladığı noktaya kadar hafif bir şekilde uygulayın.  Eğer çeneniz de öne doğru çıkıksa yahut uzunsa çenenize de allığınızdan bir parça sürebilirsiniz. Bu çenenize daha yuvarlak ve yumuşak bir görünüm verecektir.

YUVARLAK YÜZ İÇİN ALLIK NASIL UYGUNMALI?

Yuvarlak yüzü olanların yüzünü daha kemikli bir görünüme kavuşturmak için allık uygularken elmacık kemiklerden şakaklara kadar allık uygulanması tercih edilmesi gereken aşamalardan biridir. Bu sayede yüzünüzü olduğundan daha uzun  ve orantılı görünmesini sağlayabilirsiniz.

EĞERKİ İNCE BİR YÜZ ŞEKLİNİZ VARSA...

Cilde canlılık kazandırmaya yardımcı olan makyajın ana malzemelesi olan allığı ince yüz şeklinize nasıl uygulayacağınızı bilmiyorsanız elmacık kemiklerinizden yanağınızın ortasına doğru uygulamanız gerekecektir. Böylelikle ince görünümden daha oval bir görünüm kazandırabilirsiniz.

KARE YÜZ ŞEKLİ OLANLAR İÇİN...

Kare ve kemikli yüz şekline sahip olanların allık uygularken ince yüz şekline sahip olanlar gibi elmacık kemiklerden yanaklara doğru uygulanması daha doğru olacaktır. Aynı zamanda elmacık kemiklerden şakaklara doğru çıkarabilir ve yüz şeklinizin ifadesini yumuşatabilirsiniz.

Yorumlar