Ameliyatsız burun estetiği olur mu uygulanışı nasıl herkes için uygun mu

Ameliyatsız burun estetiği yaptırdıktan sonra nasıl bir burna sahip olacağınızı önceden görebilir misiniz? İşte sizler için yanıtı...

Ameliyatsız burun estetiği olur mu uygulanışı nasıl herkes için uygun mu

Rinoplasti, yani burun estetiği burnun oranlarını ve şeklini yüzün geneliyle uyumlu hale getirmek için yapılır. Ayrıca, burundaki yapısal kusurlardan kaynaklanan solunum bozukluğu da düzeltebilir. 'Daha simetrik bir burun istiyorsanız, herkesin yüzünün bir dereceye kadar asimetrik olduğunu unutmayın!' Burnunuz tamamen simetrik olmayabilir, rinoplastide amaç yüzle uyumsuz, doğal görünümü ve nefes almayı zorlaştıran sorunları ortadan kaldırarak tedavi etmektir.

UYGULANIŞI NASIL

Günümüzde kullanılan ameliyatsız teknikler arasında en yaygın olanlar dolgu ve botoks enjeksiyon uygulamalarıdır. Hyalüronik asit dolgu malzemesi ve botulinum toksini kullanılarak yapılan enjeksiyonlarla ortalama 15-20 dakika içinde operasyon tamamlayabilir.

AVANTAJLARI NELER

Burun küçültme gibi kemik ve kıkırdak dokulara müdahale gerektiren estetik sorunlar için cerrahi tekniklerin kullanılması gerekir. Günümüzde burun estetiği ameliyatları ortalama 1-2 saat içinde tamamlanabilir, iyileşme süreci ise ortalama bir hafta on gün sürebilir. Özellikle kapalı teknikte kesiler burun deliklerinin içinden açılır, kapalı teknikte kullanılan özel aletlerle gerçekleştirilen işlemler sayesinde morarma ve ödem oluşma riski çok düşüktür.

Burun şeklini iyileştirmek, keskinliği azaltmak, ucun açısını değiştirmek, daha iyi bir simetri elde etmek ve daha çekici konturlar üretmek için çeşitli dermal dolgu maddeleri kullanılır. Kıkırdak veya kemik dokuya müdahale edilmemesine rağmen düzensizliklerin dolgu maddesi ile yumuşamasına, burnun daha az belirgin görünmesine yardımcı olabilir. Ameliyatsız burun estetiği ufak müdahaleler ile doğal ve dengeli bir görünüm sağlayarak ciddi oranda düzelme sağlar.

Yorumlar