Anne sütü nasıl arttırılır bademi suda bekletmek faydaları nelerdir?

Bademin sağlığa olan çeşitli faydalarını artık hepimiz biliyoruz ancak suda beklettiğinizde ortaya çıkan sonuç herkesi şaşırtıyor!

Anne sütü nasıl arttırılır bademi suda bekletmek faydaları nelerdir?

Anne adaylarının şimdiden araştırmaya başladığı konulardan biri de doğumdan sonra süt kesilmelerine karşı önlem alabilmek adına 'Anne sütü nasıl arttırılır?' gibi aramalardır. Her ne kadar anne sütünü arttırmak için çok çeşitli yöntemler olsa da biz bugün sizler içn en doğal ve en lezzetli yöntemi paylaşıyoruz! Anne sütünü arttırmak için bazı besinleri tüketmeniz yeterli olacaktır.

Anne sütü bebek için gerek zihinsel gerekse bedensel olarak gelişimi açısından oldukça önemlidir. Anne sütü bebeğin en hassas dönemlerinde çeşitli saplık problemlerine karşı koruyu kalkan oluşturabilecek güce sahip olmaktadır. Bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirip bebeği ileri çocukluk dönemine hazırlar. İşte anne adaylarının veya sütünde kesilmelere karşı arttırmak için yardımcı olabilecek o besinler...

YULAF

Yulaf, emziren annelerin anne sütünün kalitesini ve miktarını arttırmasına yardımcı olur. Doğum sürecine yardımcı olan bir hormon olan oksitosin üretimini destekler. 
Bu doğal tam tahıl, yüksek lifli gıdayı hazırlamak ve sindirmek kolaydır. Ekstra tuz ve şeker içeren ambalajlı yulafları tüketmekten kaçının. Pişmiş yulaf ezmeniz üzerine bir kaşık ham bal, fındık veya çilek ekleyerek besin değerini arttırabilirsiniz.

BADEM

Badem ve diğer kabuklu yemişler emziren anneler için çok sağlıklıdır. İçlerindeki protein, lif, vitamin ve antioksidanlar hem annenin hem de yeni doğan bebeğin genel sağlığı için çok yararlıdır. Kavrulmuş veya tuzlu badem tüketmekten kaçının. Bademleri bir kap suya koyup bekletin. Böylece kabukları kolayca soyulacaktır. Günde 5-6 tane su da bekletip kabuklarını soyduğunuz bademden tüketin.

HİNDİSTANCEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizi yağı sadece cilt bakım ürünlerinin dışında aynı zamanda anne sütünü desteklemeye de katkı sağlamaktadır. Bu yüzden hindistancevizi yağı hormonların salgılanmasına yardımcı olurmaktadır. İçerisinde bulunan omega3 yağ asiti içeren bu yağ anne sütünün daha besleyici olmasına yardımcı olmaktadır.

Yorumlar