Armut suyunun faydaları nelerdir zayıflatır mı nasıl hazırlanır?

Armut suyunun faydaları nelerdir? Armut suyu zayıflatır mı? Kabızlığa iyi geliyor, kilo vermede ise...

Armut suyunun faydaları nelerdir zayıflatır mı nasıl hazırlanır?

Evde hazırlayabileciğiniz armut suyunun faydalarını okuyunca çok şaşıracaksınız. Peki armut suyunun faydaları nelerdir? Kabızlığa iyi gelmesinin yanı sıra kalp sağlığını da koruyan armut suyunu bu sıcak yaz gününde alternatif bir içecek olarak hem çok sevecek hem sağlıklı olacaksınız.

KABIZLIĞI ÖNLER

Orta boy bir armutta yaklaşık 6 gram lif bulunur.Armutta bulunan lif sayesinde rahat bir sindirim sistemine sahip olmanıza yardımcı olacaktır.Armudu direk olarak tüketebileceğiniz gibi suyunu blendırdan çıkarıp suyunu da içebilirsiniz. Özellikle çocuklarda kabızlık sürekli karşılaşılmaktadır. Bu durumda armut vermenizi tavsiye ediyoruz.Unutulmaması gereken nokta lifli armuttan sonra mutlaka bol su içmektir. Çünkü lifler yeterli su alamazsa tam olarak faydalı olamazlar.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ HIZLANDIRIR

Armutta bulunan lif, kabızlığı önlemekle birlikte sinirimi rahatlatıcı ve hızlandırıcı etkisi vardır.Armut suyu bağırsak iltihaplarını azaltmaktadır.Bağırsaktaki zararlı parazitleri uzaklaştırmak için etkili gıdalar arasındadır.

KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜR

Armut lifleri kolesterolü düşürücü etkisi de vardır.Armutta bulunan lifler safra sıvısını yapısını alarak sindirimle dışarı atılmasını sağlar.Vücut ise safrayı üretmek için LDL kolesterolü parçalayarak ve bu sayede kötü kolesterol seviyesi düşer.

KALP RİSKİNİ AZALTIR

Armutta bulunan lifler aynı zamanda kalp sağlığını korumaktadır.Çünkü vücuttaki kolesterolü azaltan armut lifleri bu etkisiyle kalp sağlığınızı korur. Yüksek kolesterol seviyeleri damarlarda tıkanmalara sebep olarak kalp krizine ve kalp sorunlarına sebep olur.Armut bu yüzden kalp için faydalı gıdalar arasındadır.

DİYABET RİSKİNİ AZALTIR

Armut lif içeriği ve düşük glisemik indeks değeri sayesinde şeker hastalığına özellikle TİP2 diyabete karşı sizleri korur.

BEYİN SAĞLIĞINI KORUR

Armut flavonoid açısından zengin gıdalar arasındadır.Bu antioksidanlar beyin sağlığınızı koruyup stresi azaltır.Yaşlılarda Alzheimer rahatsızlığına karşı korur.Zihinsel açıdan en sağlıklı gıdalar arasındadır armut ve armut suyu yer almaktadır.

 

Yorumlar