Aromaterapi nedir nasıl yapılır ruhunuzu rahatlatıyor!

Aromaterapi nasıl yapılır? Aromaterapi nedir? Doğanın bize sunduğu bitki ve tohumları doğru bir şekilde değerlendirdiğimizde motivasyonu arttırıyor.     

Aromaterapi nedir nasıl yapılır ruhunuzu rahatlatıyor!

Aromaterapi nasıl yapılır? Aromaterapi nedir?Doğal yağlardan nasıl aromaterapi  yapılır? Doğal olan her zaman dikkat çekicidir. Her zaman ilgi görür. Özellikle son zamanlarda popüleritesi artan aromaterapinin insan ruhuna olan katkıları ve etkileriyle doğal yağların gücünü aromaterapi ile arttırdık. İşte doğal yağların gücüyle aromaterapi...

BİLDİĞİMİZ UÇUCU YAĞLAR

Bitkilerin çiçek, yaprak ve diğer organlarından su distilasyonu yoluyla elde edilir. Tek başına kullanılmaz. Sabit yağ ile karıştırılarak haricen kullanılır. Dahilen kesinlikle kullanılmaz. Toksiktir. Örneğin, Biberiye yağı, Lavanta yağı, Kekik yağı vb…

GÜNLÜK HAYATIMIZDA HER ZAMAN KARŞIMIZDA OLAN YAĞLAR

Bitkilerin tohum ve meyvelerin preslenerek(soğuk) sıkılması ya da organik çözücüler ile tüketme yoluyla elde edilir. Uçucu yağ ile karıştırılarak haricen masaj yapılarak kullanılır. Bazıları dahilen kullanılır. Örneğin, badem yağı, susam yağı, zeytinyağı vb…

*Alerjik bünyeli hassas kişiler, doktora danışmadan kullanmamalıdır.
*12 yaşından küçük çocuklara doktora danışmadan kullanılmamalıdır.
*Hamileler, doktora danışmadan kullanmamalıdır. Hamilelerin Uzak Durması Gereken Yağlardan bazıları(Misk adaçayı, Fesleğen, Niauli, Sedir ağacı, Biberiye, Akdeniz servisi, Kayeput, Mür/Mirra).

GÜL YAĞI

Çiçeklerinden damıtılır. Cilt bakımından anti-aging olarak kullanılabilir, afrodizyak, mutluluk ve keyif verici ve toksinlerden arındırıcı bir yağdır. Parfümeride de kullanılarak adından sıklıkla söz ettirir.

LAVANTA YAĞI

Çiçeklerinden damıtılır. Kaliteli uyku destekleyici, yanmalar, yaralar, böcek sokmaları, kas spazmları, stres, enfeksiyonlar, bitlenme de etkilidir. Haricen, direkt veya seyreltilerek hava yayılımı yoluyla kullanılır. Yatak odanızın atmosferini sakinleştirir, sizi deliksiz bir uykuya hazırlar.

SUSAM YAĞI

Susam yağı tohumlarından elde edilir. Linoleik asit ve oleik asitçe zengindir. Tahriş olmuş ciltlerde kullanılır. Hücre yenileyici, yumuşatıcı, pulpul olmuş ciltlerde nemlendiricidir. Saç ve tırnak bakımında kullanılır. Ayrıca içeriğindeki sesamol sayesinde çok iyi bir güneş koruyucu doğal yağdır.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Cildi onarır, nemlendirir ve besler. Laurik asit sayesinde cildi temizler; sebum salgısını düzenlemesi nedeniyle akneye meyilli ciltlerde kullanabilir ayrıca saç bakımında da etkilidir.

KAYISI ÇEKİRDEĞİ YAĞI

Kayısı çekirdeklerinin soğukta preslenmesiyle elde edilir. Omega 3 omega 6 yağ asitlerince A ve E vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Özellikle göz çevresi kırışıklık giderici olarak tavsiye edilir. Cilt ışıltı verir ve ciltte yağlı bir his bırakmadığı için aromatik masajlarda sabit yağ olarak tercih edilir.

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI

Avrupa’da üzümün çekirdeklerinden elde edilir. Omega 6 ve E vitamini bakımından zengindir. Çok iyi bir antioksidan yağdır. Çok yoğun, etkili cilt nemlendiricisidir. Cilt tarafından kolay absorbe olduğu gibi fotosensitif bir yağdır ve gece kullanılması tavsiye edilir.

Yorumlar