Arpacık nasıl geçer arpacığa iyi gelen doğal yöntemler nelerdir?

Arpacık görsel olarak kötü bir göz hastalığı olmakla birlikte kişiye çok ağrı vermektedir. Arpacığınızı anında geçirecek doğal yöntemler...

Arpacık nasıl geçer arpacığa iyi gelen doğal yöntemler nelerdir?

Gözde çıkan iltihaplanmaya arpacık denmektedir, gözlerde inanılmaz bir yanma hissi oluşur ve göz kapağı şişer. Ne yazık ki geçmesi 3-4 günü bulan bu hastalık için sizlere doğal tedavi yöntemleri hazırladık! Hem bu kötü görüntüden hem de gözünüze verdiği acı hissinden bir an evvel kurtulmak istemez misiniz? Bu yöntemleri mutlaka denemenizi öneririz... 

KİŞNİŞ TOHUMU

Sadece bir tutam kişniş tohumunu suyun içinde kaynatın, tohumları süzün ve elde edilen karışımı arpacığınıza gün içerisinde 4 5 kez temizleyin. Rutin olarak uygularsanız arpacığınız bir kaç gün içerisinde geçecektir.

ÇAY POŞETLERİ

Sıcak çay poşetlerinin gözde ve çevresinde oluşum gösteren sorunların tedavisinde etkili olduğu bilinmektedir. Ilık bir çay poşetini arpacığın üzerine yerleştirin. Arpacık göz kapağının iç tarafında ise çay poşeti tam olarak göz kapağının üzerine konulmalıdır. Bu en hızlı olarak ağrının giderilmesine yardımcı olan yöntemlerden biridir ve bir günde şişlikte inme oluşacaktır! Günde iki kez bu işlemin tekrarlanması gerekmektedir.

SARIMSAK SUYU

Sarımsak suyu iyi bilinen anti bakteriyel özellikleri sayesinde gözdeki arpacık enfeksiyonunu tedavi etmek için kullanılır. Birkaç damla taze sarımsak suyunu arpacığın üzerine sürün, ancak sarımsak suyunun göze temas etmemesine dikkat edin. Arpacığın üzerine sürdükten sonra kuruyana kadar bekleyin ve sonra ılık su ile durulayın. 

PATATES KABUĞU

Soyulan patatesin kabuğunu arpacığın üzerine yerleştirin. Bu gözdeki ödem ve ağrının azalmasına yardımcı olacaktır. En iyi sonuçların elde edilebilmesi için günde iki kez tekrarlanması gerekir.

SU VE TUZ

Gözde çıkan arpacığın tedavisi için uygulanabilecek bir başka etkili ev tedavisi su ve tuz karışımıdır. Bir litre su kaynatın ve içerisine 2 çay kaşığı tuz ekleyin. Tuz eriyene kadar güzelce karıştırın. Karışım biraz ılıyınca havlu veya yumuşak karışımın içerisine batırarak emdirin. Bu bezi arpacığın üzerine yerleştirin ve uzun süre bu şekilde bekletin. Ancak yeteri kadar ılıdığından emin olun! 

Yorumlar