Aşk acısı çekenlerin yapmaması gerekenler nelerdir? Aşk acısı çekenlerin ne yapmalıdır?

Her ilişki heyecanlı başlar ancak bazı ilişkiler mutlu sonla bitmez. Ne olursa olsun iki taraftan biri için bu durumu atlatmak kolay olmayacaktır.

Aşk acısı çekenlerin yapmaması gerekenler nelerdir? Aşk acısı çekenlerin ne yapmalıdır?

Bazen kısa bir zaman bazen uzun dönemli vakit geçirdiğiniz kişi ile yolları ayırma vakti gelir. Ne yazık ki her ilişki mutlu sonla bitmiyor. Bazı ilişkilerin inişli çıkışlı ritmi vardır ve sonucu pek hoş bitmez. Bu noktada iki çiftten biri mutlaka yoklunu ve alışkanlıklarını kolay unutması zaman alacaktır. Peki bu zaman ne kadar sürer? Aşk acısı nasıl atlatılır? Bu souruların yanıtlarınız sizler için derledik...

İKİ DÜŞÜN BİR HAREKET ET!

Eğerki bir ilişki bittiyse ya da bitme raddesine geldiyse bu bize ortada bir sorun olduğunu göstermektedir. Bu noktada kendi kendinizi sorgulayıp, sorunu kendinizde aramak yerine nesnel bir şekilde ilişkinizi masaya yatırıp neden bu raddeye geldiğinizi ve ilişkinizi bitiren nedenlei düşmeniz gerekmektedir. Her ne kadar ilişkinizde eğlenceli zamanlarınızın olduğunu düşünseniz bile belkide ilişkiniz eninde sonunda bitecekti ve ayrılık ne kadar uzarsa o kadar sizi yıpratacaktı...

ZAMAN HER ŞEYİN İLACI!

Hepimiz insanız neticede! Duygusuz, üzülmeden hayatına kısa sürede devam eden biri yoktur. Uzun süreli veya kısa süreli fark etmez alışkanlıklarınızın olduğu ve beraber vakit geçirdiğiniz birinde ayrılmak kolay değildir. Bu noktada kendinize bir süre zaman verin. Bu sürede üzülüp ağlamanız oldukça normaldir. Etrafınızda ''Sakın kendini bırakma, ağlamaya değmez!'' gibi palavralar atan insanlara kulak vermeyin! Ancak bu süreçte kendinizi çok fazla hırpalamamalısınız.

YAZMAK RAHATLATIR!

Yazı yazmak en güzel rahatlama yoludur. Mesela bu işe günlük tutarak başlayabilirsiniz. Ayrıldığınız kişiye ne söylemek istiyorsanız, o anki duygularınız neyse onu yazın. Yazmak lişiyi özgürleştirir ve üzerinizdeki mutsuzluk yükünüzü alarak sizi kuş kadar hafifletir. Defteri doldurduğunuzda dilerseniz saklayabilir veya yakabilirsiniz.

ESKİ PARTNERİNİZE AİT TÜM EŞYALARI ORTADAN KALDIRIN!

Bu ayrılık döneminde bazı şeyleri hatırlamak sizi daha fazla üzebilir ve yıpratabilir. Bu noktada eski partnerinize ait bütün eşyaları çöpe atın veya ortadan kaldırın. Sürekli olarak evde ona ait eşyalrı görüp hatırlamak aşk acısı döneminizin zamanını uzatmaktan başka hiç bir şeye yaramayacaktır.

ARKADAŞLARINIZLA VAKİT GEÇİRİN

Yakın arkadaşlarınız, yanında iyi hissettiğiniz arkadaşlarınızla bol bol vakit geçirin bu dönemde. Bu dönemde kendinize ayırdığınız üzülme ve olayları sindirme zamanınızdan sonra kendinizi eve kapatmak yerine arkadaşlarınızla vakit geçirmeye başlayın veya kendinize zaman ayırın tek başınıza bir kursa başlayabilirsiniz.

''AŞK ACISI ÇEKENLER BUNLARI YAPMAKTAN VAZGEÇİN!''

- Bu dönemde her ne kadar etrafımızdaki kişiler ''Kaldığın yerden uzaklaşmak sana iyi gelebilir'' veya ''İş değiştirmek sana iyi gelecektir'' gibi önerilere kulak vermeyin çünkü değiştirdiğiniz ev veya iş yeri size iyi gelmez yaşadıklarınızdan kaçmayın kalın ve yüzleşin!

-  Kendinize bahaneler üretmekten uzak durun! Bu dönemde kendiniz alkole verip kötü alışkanlık edinmek ileride bu durumu atlattığınızda keşke başlamasaydım dedirtecek cümlelerden kaçının. Unutmayın bu dünyada kimse vazgeçilmez değildir!

- ''Çivi çiviyi söker'' mantığını aklınıza dahi getirmeyin! Kendinizi iyi hissetmek yerine kendinize zaman vermeden başka bir ilişkiye başlamak iyi gelmez. İçinizdeki boşluğu tek başınıza göğüs gerip hayatınızdan o kişiyi tamamen çıkarmadan bir başkası ile doldurmak tek başınıza hiç bir şeyin üstesinden gelemeyeceğinizi ve aciz olduğunuzu gösterir. Bunun yerine arkadaşlarınızla vakit geçirmek ve sevdiğiniz aktivitelere yoğunlaşabilirsiniz.

 

Yorumlar