Aşk bağımlılığı nedir aşk bağımlısı olduğunuzu gösteren 13 işaret

Aşk bağımlılığı nedir? Kulağa sempatik bir şey gibi görünen aşk bağımlılığı aslında ilişkileri zora sokan bir durum. İşte varlığını gösteren 13 işaret...

Aşk bağımlılığı nedir aşk bağımlısı olduğunuzu gösteren 13 işaret

Aşk bağımlılığı nedir dersiniz? Çift terapisti Helen Mia Harris, aşk bağımlılığını bireylerin genellikle aşık oldukları ancak birliktelik yaşayamadıkları kişilere ve bitmiş bir ilişkinin ardından o kişilere bağlı kalma durumu olarak tanımlıyor. 

"Çoğu zaman, aşk bağımlısı tutkuyla duygusal açıdan erişilemeyen, zaman zaman geri çekilmiş ve tepkisiz kişiler veya ilgisizliği ihmal edecek / ihmal edecek birine ilgi duyacaktır" diyen Harris, hayatımızdaki kişilerin aşk bağımlısı olup olmadıklarını anlamanın 13 adımı olduğunu söylüyor. 

İşte Helen Mia Haris'in altını çizdiği 13 aşk bağımlılığı işareti:

1. Gidememe hali: Aşkınız geri döndürülmese dahi sağlıksız bir ilişkiden vazgeçmeyi neredeyse imkansız buluyorsanız ve bu durumdan çıkmanız gerektiğini bilseniz bile vazgeçememek.

2. Eşten ayrılma korkusu: Yeni bir ilişkiye başlasa bile eski ilişkiden kurtulamama ve yeni ilişkide sürekli terk edilme korkusu yaşamak. 

3. Aynısını hissettiğini düşünmek: Endişeli ve panik hissederek, sizinle aynı şekilde hissetmediklerinden ve onsuz yaşayamayacaklarından korkmaları.

4. Hassasiyet ve alınganlık: Reddedilen korku ve rahatsız edici utangaçlık, sevgili / eşin varlığında beceriksizlik hissi.

5. Tekrarlanan düşünceler: Duygusuz düşünme, tekrarlı düşünceler ve aşkla dolu bir sevinç duygusu nedeniyle sevgili / ortakla geleceğiniz hakkında hayal kurmak ve bu kadar doğru hissetmek.

6. Literal kalp ağrısı: Karşılıklı sevgi beklentisi özellikle belirsiz olduğunda kalpte yoğun bir ağrı.

7. Terk etme korkusu: Reddeden ve terk etmeden korktuğunuzdan ve dolayısıyla tek başınıza hayatta kalacağınızdan korktuğumuz için ilişkiyi sürdürüyorsunuzdur.

8. Mutluluğun tek kaynağınız bunlar: İlişki evreninizin merkezi ve ana / tek mutluluk ve anlam kaynağı olur. Aşık olmak genellikle duygusal bir acı içinde olmak gibi hissediyor.

9. Eşinizi kendi onayları için kullanma: Aşk ve ilişkileri benlik saygısı ve / veya benlik değeri ile eşit sayarsınız. Sürekli eşinizde kendisiyle ilgili onay bekleme hali.

10. İlişki seni tüketir :Ve başka hiçbir şey üzerinde durmaya veya düşünmeye yeltenemez hale gelme.

11. Her zaman bir iletişim olacak beklentisi içinde olma: Metin gönderme, e-posta gönderme, bağımlılığın çağırılması veya iletişim kurulmasını bekleme.

12. Biriyle tanışmadan önce 'sevgiyle' düşmek: Şahsen bunları toplantıya almadan önce insanlara online olarak veya arkadaşlarınızla buluşmaya derinden aşık olma.

13. Her zaman aşkı aramak: Sürekli olarak aşkı ve romantizm ararken, onlardan haberdar olmayan bir kişiye hızla saplanıp durur; gerçekte bu duygular karşılıksızdır ve bağımlılık ortağı / kişisi yanıt vermezdir.

Yorumlar