Aşk hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir yapılan hatalar nelerdir?

Aşk kalp işidir. Aşkta mantıklar yok olur, adeta beyinin durma noktasına gelir. İşte sizler için hazırladığımız aşk hakkında bilmeniz gereken yanlışlar...

Aşk hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir yapılan hatalar nelerdir?

Aşk tanımı kişiden kişiye göre değişse de çoğunluk aşkın bir insanın yaşayabileceği en güzel duygulardan biri olduğu konusunda aynı fikirdedir. Peki bu duyguyu yeterinde tanıyormusunuz? Aşk, bünyesinde mutlaka bir arzu barındırır. Birini arzuladığın için ona aşık olmazsın, ona aşık olduğun için onu arzulama gereği duyarsın. İnsanlar aşkı ve sevgiyi karıştırır.


AŞKIN DUYGUSU

Aşk şiddetli bir duygudur. Tıpkı nefret gibi. İnsan aşık olduğu birine karşı uç duygular besler. Bir anda o ne isterse onu yapar ve her şeyi ona feda eder. Ancak aşık olduğu kişi onu kızdırdığı zaman elinde gelse bir kaşık suda boğmak ister.


ASLINDA PLATONİK AŞK

Platonik aşkı çoğu zaman yanlış tanımlıyoruz. Platonik aşk, gerçekte olmayan, hayalimizde yarattığımız birine karşı duyduğumuz aşktır. Yoksa tanıdığımız ve söylemediğimiz kişilere beslediğimiz bir durum değildir. Buna biz utangaç aşık diyoruz.

AYRILIK AŞKI ÖLDÜRÜR

Kısa ayrılıklar aşkı güçlendirir ancak uzun ayrılıklar aşkı öldürür. Ne demişler;” gözden uzak olan gönülden de ırak olur.” Evet, aşkınıza mesafe koyduğunuz zaman o aşk eski heyecanını kaybediyor. Zaten aşık biri uzun süreli bir ayrılığı göze almaz.

KİME AŞIK OLUNUR?

Aşk sevmediğin insana karşı da olabilir. Yani sevdiğin bir insana değil de sevmediğin bir insana da aşık olabilirsin. Aşk bittiğinde ilişkiler de biter diye bir şey yoktur. Eğer zamanla sevgi büyütmüşseniz o zaman aşkınız çok iyi bir şekilde devam eder. Aşk ve sevgi birbirinden farklıdır. İnsan bir anda aşık olur ancak sevgiyi zamanla besler. Birini sevmeniz için illa ki aşık olmanıza gerek yoktur. Aşık olmadan da sevebilirsiniz.


AŞK ACI VERMEZ

Aşk zarar veren bir şey değildir. Eğer ruh eşinizi bulduğunuza inanıyorsanız dünyanın en kolay ilişkisini yaşarsınız. Bu nedenle birbirinizi daraltmamalı ve birbirinizin hayatına katkıda bulunmalısınız. Eğer bu gibi duyguların tetiklendiğini hissediyorsanız muhtemelen kendinizden hoşlanmadığınız şeyleri size geri yansıtmaktadır.

Yorumlar