Aşkın evreleri nelerdir?

Aşkın boyutları vardır. Bir ilişkide ilk yıl ve ikinci yılda bir bir değişim söz konusudur. Peki siz aşkın hangi evresindesiniz? Sizler için bugün aşkın evrelerini derledik. Bakın o aylar arasında ilişki bambaşka bir hal alıyor.

Aşkın evreleri nelerdir?

İlişkiniz henüz yeni başlamış iki üç aylıksa;

Bu dönemde yeni başlamış bir ilişkide sayılırsınız her şeyin tazecik olduğu cicm aylarındasınız. Bu dönemde karşınızdakine karşı tatlı bir güvensizlik hissedebilirsiniz bu da henüz partnerinizi tanımadığınızdan kaynaklanmaktadır. Bu dönemde çiftlerin birbirlerine karşı açık davranmaları, dürüst olmaları çok önemlidir. Aksi halde çiftler arasında gereksiz anlaşılmalar ve tartışmalar başlayabilir...

Bu dönemde karşınızdaki kişiye kendinizi tanıtmanız çok önemlidir. Partnerinizin sizin kişiliğinizi ve davranışlarınızı tanımasını sağlamalısınız. Sevmediğiniz hoşlanmadığınız şeyleri seviyormuş gibi göstermeyin bu durum ilerideki dönemlerde problemlere yol açabilir... 

İlişkiniz 3 aylığı devirip altı aya ulaştıysa;

İlk aylarda olduğu gibi kabullensenizde kabullenmeseniz de artık cicim ayları denen ilişkiye toz pembe baktığınız aylar bitti! İlişkinizde artık bazı şeylerin oturmaya başladığı bir döneme giriyorsunuz aileniz, çevreniz sini bir çift olarak görmeye başladığı bir dönemdesiniz artık. Bu dönemde dikkat etmeniz gereken en önemli nokta; yeni yeni hobiler edinin, karşınızdaki kişiye özel alan sağlayın artık bir çift olmuş olabilirsiniz fakat her aktiviteyi beraber yapmak zorunda değilsiniz. Bu dönemlerde bir çok çift kendilerinden çok fazla ödün verdiklerini düşünüp ayrılma kararı alırlar.

Partnerinizle bir yılı devirdiyseniz;

İlişkinin en riskli ve can alıcı dönemini atlattınız demektir! Bu dönemde artık daha net bir şekilde ilişkinizde ve hayata dair ne isteyip ne istemediğinizi biliyorsunuz demektir. Beraber geçirdiğiniz zaman diliminde iyi kötü bir hatıra biriktirdiniz ve artık bu dönemde sizi bambaşka sorunlar bekliyor olacak. Bu dönemde artık kendinizi bırakmaya başladığınız ve birbirinizi etkilemeyi bıraktığınız bir dönemdesiniz. Artık birbirinizin dikkatini çekmiyor ve kabullenmişlik bir hava seziyorsanız bu durumda yapmanız gereken şey sevgilinizi yeniden kendinize aşık etmektir! Bu hem sizi daha iyi hissettirecek hemde ilişkinize yeniden heyecan katacaktır.

İlişkiniz artık bir yılı aşıp onsekiz aya adım attı! Tebrik ederiz bu dönemde;

partnerinizle artık birbirinize tam anlamıyla uyum sağladığınız ve ilişkinizin artık tam anlamıyla yürüdüğünün göstergesidir. Aranızda partnerinizle bir denge kurmadıysanız ilişkiden an be an yaralanabilirsiniz... Bunun için ilk olarak düşünmeniz gereken şey, ilişkinizin nereye gideceğine karar vermek. 

İlişkiniz artık üç yıllıksa;

İlişkinizde ufak tefek kaçamaklar ve farklılıklar deneyebilirsiniz. Bu durumda yapmanız gereken cinsel hayatınızda farklı yollar deneyin, bir gün bir çay bahçesinde küçük kaçamaklar yaparken farklı bir gün erotik shopu ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar