Aspirin hangi kanseri önler düzenli içerseniz...

Aspirin hangi kanseri önler? Yapılan araştırmalar düzenli olarak içilen aspirinin kanseri önlediğini ortaya koyuyor. İşte aspirinin önlediği kanser çeşitleri!

Aspirin hangi kanseri önler düzenli içerseniz...

Aspirin hangi kanseri önler? Neredeyse bir yüzyıldır ilaç dolaplarında yer alan yaygın olarak kullanılan ağrı kesici olan aspirinin hastalıkları önlemede de kullanıldığını biliyor muydunuz? Yapılan araştırmalar düzenli olarak içilen aspirinin kanseri önlediğini ortaya çıkarıyor. Peki aspirinin düzenli olarak içilmesi hangi kanseri önlüyor? İşte bu sorunun yanıtını sizler için öğrendik. 

MEME KANSERİ RİSKİNİ AZALTIYOR!

Voice of America'da yer alan habere göre; düşük dozda kullanılan aspirin vücuttaki östrojen ve progesteron hormonlarının seviyesini düşürüyor.Böylece meme kanseri riski de azalmış oluyor.Amerika'da bir kanser merkezi araştırmacıları, haftada üç veya daha fazla kez aspirin alan 57 bin kadın arasında meme kanseri riskinde yüzde 16'lık bir azalma olduğunu belirtti.

meme kanserı

KOLON KANSERİ RİSKİNİ AZALTIYOR 

Düzenli olarak alınan düşük doz aspirin, kalp rahatsızlığı ve kolon kanseri riskini azalltığı bilinse de araştırmacılar, yaptıkları son araştırmalarında bebek aspirini kullanımı ve meme kanseri riskinde azalma arasında bir bağ olmadığını kaydetti. Araştırmacılar, kadınların meme kanserine karşı kendilerini korumak için düşük doz aspirin kullanmalarını öneriyor. Ancak bebek aspirini ile kanseri önleme arasında kesin bir bağlantı olduğunu gösteren daha fazla araştırmanın yapılması gerektiğini kaydettiler.

 

Yorumlar