Aşure yapımı nasıl Arda'nın aşure tarifi malzemeleri..

Sizler için aşure nasıl yapılır sorusunun yanıtını ünlü şeften hazırladık. İşte aşure yapımı ve malzemeleri

Aşure yapımı nasıl Arda'nın aşure tarifi malzemeleri..

Aşure vakti geldi çattı. 30 Eylül cumartesi günü aşure günü. Peki binbir derde şifa olarak da görülen aşure nasıl yapılır? Aşurenin bir çok tarifi ve çeşidi bulunuyor. Aşureyi pişirmek için de önceden hazırlıklar yapmanız gerekiyor. Arda'nın Mutfağı'ndan çıkan aşure tarifi ve yapılışı şöyle;

Aşure için akşamdan yapılması gerekenler : Akşamdan buğdayı suyu berrak oluncaya kadar iyice yıkayın. Üzerini geçecek kadar su koyup 5 dakika kaynatın, kapağını kapatıp bir gece bekletin.

Aşure nasıl pişirilir : Akşamdan ıslattığınız buğdaylara su ilave edip yumuşayana kadar orta ateşte kaynatın suyu azaldıkça sıcak su ilave edin. Sırasıyla içine haşlanmış nohutları kuru fasulyeyi koyup kaynatın. Suda beklettiğiniz kuru üzümleri süzüp ilave edin. Portakal kabuğu rendesi, kuş üzümünü ilave edip karıştırın. Şekerini ilave edin ve 5 dakika daha kaynatın. Kuru kayısıları, tuzu ve vanilyayı ekleyin. Aynı zamanda incirleri küçük küpler halinde doğrayın ayrı bir kapta suda haşlayın süzün ve tencereye ilave edin. Aşureniz piştiğinde sıcak olarak kaplara paylaştırın. Soğuduktan sonra üzerlerini dilediğiniz malzemelerle süsleyip soğuk servis edin.

ARDA'NIN AŞURE TARİFİNİN MALZEMELERİ


3-4 su bardağı aşurelik buğday
2 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
20 adet kuru kayısı
½ su bardağı kuru üzüm ( sultaniye )
1 adet portakal kabuğu rendesi
10-15 adet kuru incir
1 paket vanilya
1 tutam tuz
4-5 su bardağı toz şeker
½ su bardağı kuş üzümü

AŞURE'NİN ÜZERİNE KONULACAK MALZEMELER

Fındık
Ceviz
Kuş üzümü
Nar
Dolmalık fıstık
Tarçın

Yorumlar