Atom kurabiye nasıl yapılır malzemeler nelerdir?

Atom kurabiye nasıl yapılır? Atom kurabiye malzemeleri nelerdir? Adından da anlaşılacağı gibi içi bol malzemeli bu lezzete bayılacaksınız.

Atom kurabiye nasıl yapılır malzemeler nelerdir?

İçinde kuru meyve ve çikolata parçaları olan atom kurabiyeyi daha önce denediniz mi? Evinizin mis gibi kokmasını sağlayacak bu kurabiyeyi yemeye doyamayacaksınız. Atom kurabiye nasıl yapılır? Atom kurabiye malzemeleri nelerdir? İşte çay saatlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday atom kurabiye tarifi...

MALZEMELER

Hamuru için:150 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilin
1 çay kaşığı kabartma tozu
3,5 su bardağı un
İç malzemesi için:6 adet kuru incir (doğranmış)
8 adet kuru kayısı (doğranmış)
1/2 su bardağı kuru üzüm
1/2 su bardağı ceviz içi
1 çay bardağı damla çikolata

YAPILIŞI

İç malzemesi için:Kayısı ve incirleri minik minik doğrayıp diğer iç malzemelerle birlikte güzelce karıştırın.

Hamuru için:
Tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve vanilini geniş bir kaba alın ve güzelce karıştırın. Kabartma tozu ve unu, tereyağı-şeker-yumurta karışımına ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar güzelce yoğurun. 20 dakika kadar buzdolabında dinlendirin. Limon sıkacağını ters çevirerek iç kısmını hafifçe yağlayın ve streç filmle kaplayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak streç filmle kapladığınız limonluğun içine yerleştirin ve işaret parmağınızla hamurun içini oyun. Oyduğunuz hamurun içine hazırladığınız iç malzemesinden koyarak kenarlarında kalan hamurla üzerini kapatın.

Hazırladığınız kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye düz kısımları alta gelecek şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak 15 dakika pişirin ve soğuduktan sonra üzerilerine pudra şekeri serperek afiyetle tüketin.

Yorumlar