Avokado içinde yumurta tarifi pratik kahvaltı arayanlar buraya!

Avokado içinde yumurta nasıl yapılır? Sabahları pratik ve vücuda fayda sağlayan kahvaltı arayanlar için avokadolu yumurta tarifini hazırladık!

Avokado içinde yumurta tarifi pratik kahvaltı arayanlar buraya!

Sabah kahvaltısı yapmaya fırsat bırakmadan evden çıkanlar ya da daha fazla uyumak için kahvaltı zamanlarını feda edenler için avokado içinde yumurta tarifini hazırladık. Evde zaman harcamadan pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tarif sayesinde güne vücudunuzu en iyi şekilde hazırlayabilir aynı zamanda kısa sürede pratik bir kahvaltı yapabilirsiniz! İşte elmaelma.com okurları için bir araya getirdiğimiz avokado içinde yumurta tarifi...

Malzemeler: 1 adet olgun avokado, 2 adet yumurta, 1 dilim dana bacon, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 2 çay kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kekik.

''Kahvaltı da yumurta sadece ekmekle yenir!'' kuralını çiğniyoruz ve daha sağlıklı bir hal alması için avokadoyla birleştiriyoruz. Avokadonun lezzeti ve yumurtanın pratikliğiyle sabahları lezzetiniza zaman kazandırıyoruz.

Yapılış aşaması;  Avokadoyu alın ve ortadan ikiye ayırın. Ortasındaki büyükçe çekirdeği çıkarın. Çekirdeği çıkardığınız yerdeki boşluğu bir kaşıkla daha da genişletin. Oyduğunuz bu bölüme biraz zeytinyağı gezdirin, bir tutam kadar kekik, tuz ve karabiber serpin. Ardından yumurtaları bu boşluklara denk gelecek şekilde avokadonun içine kırın. Son olarak üzerine ufak ufak doğradığınız dana bacon'ı ekleyin. 160 derecede, önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 15 dakikada pişirin ve afiyetle tüketin. İşte bu kadar!

Yorumlar