Avokadonun faydaları avokado yemek tarifleri ve püf noktaları

Hem lezzetli hem sağlıklı avokado ile yapabileceğiniz 3 farklı tarif hazırladık! Kahvaltıdan pudinge kadar...

Avokadonun faydaları avokado yemek tarifleri ve püf noktaları

Avokadonun ne kadar sağlıklı bir yiyecek olduğunu herkes biliyor, bazıları kahvaltılara ilave ediyor bazıları salatalara. Ama gün içerisinde tüketmek gerçekten çok yararlı. Herkesin çok sevmediği bir yiyecek olsada avokadoya şans vermeniz için sizlere 3 farklı tarif hazırladık! İsterseniz kahvaltıda, isterseniz salatada istersenizde tatlıda! Evet işte birbirinden lezzetli avokadolu tarifler...

AVOKADO İÇİNDE YUMURTA

MALZEMELER

1 adet olgun avokado
2 adet yumurta
1 dilim dana bacon (alternatif olarak füme et)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik

NASIL YAPILIR?

Olgunlanmış avokadonuzu ortadan ikiye bölün ve çekirdeğini çıkarın. Çekirdeğin oluşturduğu boşluğu bir kaşık yardımıyla derinleştirip, genişletin. İçerisine zeytinyağı ve kekik serpin. Biraz tuz ve karabiber ilave edin. Yumurtaları özenle bir şekilde parçaların içerisine kırın. Üzerine minik minik doğradığınız bacon'ı ilave edin. Tuz ve karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişmeye bırakın. Çıkarıp afiyetle tüketin.

PEYNİRLİ AVOKADO SALATASI

MALZEMELER

1 adet avokado
2 adet küçük boy salatalık
20 adet cherry domates
100 gram beyaz peynir
1 adet küçük boy soğan
5-6 dal maydanoz

SOSU İÇİN

2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber
1/2 çay kaşığı tuz

NASIL YAPILIR?

Avokadonun çekirdeğini çıkarın. Salatalık ve avokadoyu minik küpler halinde doğrayın. Domatesleri dört parçaya bölün. Soğan ve maydanozu ince ince kıyın.
Doğradığınız sebzeleri karıştırın. Beyaz peyniri küp küp doğrayarak sebzelere ekleyin. Sos malzemelerini küçük bir kapta çalkalayarak iyice karıştırın ve tüm salatanın üzerine gezdirdikten sonra afiyetle tüketin.

AVOKADOLU PUDİNG

MALZEMELER

2 adet olgun avokado
3 adet olgun muz
4 yemek kaşığı toz kakao
1 yemek kaşığı süzme bal
1 yemek kaşığı vanilya özütü

NASIL YAPILIR?

Avokadoyu enlemesine ikiye kesin, çekirdeğini çıkarın ve kabuğunu soyun.
İri parçalar halinde doğradığınız avokadoyu, soyup böldüğünüz muzla birlikte mutfak robotu ya da rondodan geçirin. Karışım pürüzsüz hale geldikten sonra bir karıştırma kabına alın. Üzerine toz kakao, bal ve vanilyayı ekleyerek karıştırın. Karışımı servis kaselerine paylaştırın. Buzdolabında soğuttuktan sonra arzuya göre muz dilimleriyle servis yapın.

Yorumlar