Ayak detoksu nasıl yapılır vücudunuzdaki toksinleri atacaksınız!

Ayak detoksu nedir? Nasıl yapılır? Faydalı mı? Zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayan bu mucize hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için derledik!

Ayak detoksu nasıl yapılır vücudunuzdaki toksinleri atacaksınız!

Son dönemlerde en popüler hale gelen detoks yöntemlerinden biri de ayak detoksudur. Ayak detoksu vücudunuzda biriken zararlı sıvıları, toksinleri atmaya yaramaktadır. Genellikle ayak detoksu yaptırmak isteyenler güzellik merkezlerine gitmekte ve burada yaptırmaktadır. Ayak detoksunuzu evde kendiniz bir uzmana ihtiyaç duymadan yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Ayak detoksu nedir? Faydaları nelerdir? Nasıl yapılır? gibi merak edilen soruların cevaplarını sizler için hazırladık!  Evde hazırlayacağınız basit malzemelerle kendi detoksunuzu kendiniz yapabileceksiniz. İşte evde ayak detoksu yapmanın yöntemi! 

VÜCUTTAKİ TOKSİNLERİN ATILMASINI SAĞLAMAKTADIR

Ayak detoksu dediğimiz şey, vücuttaki toksinlerin atılması anlamına gelmektedir.  Ayak maskeleri, ayak pedleri, akupunktur ve iyonik ayak detoksu cihazları vardır.  Ayak detoksunun vücudun PH seviyesini daha alkali hale getirmeye yardımcı olduğuna inanırlar. Ayrıca ayak detoksunun çeşitli zararlı organizmaları etkisiz hale getirdiği düşünülmektedir. Bu yöntem birçok sağlık merkezlerinde ya da güzellik merkezlerinde uygulanmaktadır. 

RUH HALİNİZİ İYİLEŞTİRMEYE YARDIMCI  OLABİLİR 

Ayaklar,  sinir uçları ve ter bezleri açısından zengin olduğundan vücuttaki detoks ve gerilmenin en ideal yeri gibi görünüyor. Vücudunuzu ya da ayaklarınızı sıcak veya ılık suda ıslatmanın sakinleştirici olduğunu  herkes bilir. Sıcak ayak detoksu banyoları ayrıca şişmeyi azaltmaya, bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye ve genel sağlığınızı ve ruh halinizi iyileştirmeye yardımcı olabilir.Toksinleri atar    Şişliği azaltıR.Vücudu yatıştırır.Bağışıklık sistemini güçlendirir. Ruh halini iyileştirir.Kalori yakmaya yardımcı olur.Normal kan şekerini teşvik eder.Kardiyovasküler sağlığı arttırır.

KARBONAT VE DENİZ TUZU İLE AYAK DETOKSU 

Karbonat ve deniz tuzu etkili bir ayak detoksudur. Bu ikili mükemmel bir kombinasyon oluşturmaktadır.Bir bardak deniz tuzu ve karbonatı su dolu bir leğenin içerisinde iyice eritin. Suyun ayağınızı sokabileceğiniz sıcaklıkta olmasına özen gösterin. Karbonat ve deniz tuzunu suda erittikten sonra ayaklarınızı bu suyun içerisinde 45 dk bekletin. Her gün bu karışım ile ayak detoksu yapabilirsiniz.

AĞIZ GARGARASIYLA AYAKLARDAKİ MANTAR OLUŞUMUNU ENGELLEYİN 

Ağız gargaraları içerisinde yer alan antiseptik maddeler sayesinde ayak detoksu yapmanıza yardımcı olacaktır. Su dolu bir leğenin içerisine iki kapak kadar ağız gargarası ekleyip karıştırın. Bu şekilde ayaklarınızda aynı zamanda mantar oluşumunu da engellemiş olursunuz. 

AYAK PEDLERİ İLE AYAK DETOKSU YAPIN 

Kozmetik ürünlerin satıldığı yerlerden veya internet üzerinden ayak detoksu pedleri satın alabilirsiniz. Ayak detoks pedleri gece yatmadan önce ayak tabanlarına yapıştırılıyor. Ayak detoksu pedlerinin vücuttaki zehirli maddeleri ve ağır metalleri attığı biliniyor.
 

Yorumlar