Aydınlatıcılar nasıl kullanılır? İşte aydınlatıcıları kullanabileceğiniz 5 farklı yöntem!

Aydınlatıcının sadece elmacık kemiklerinizi belirginleştirmek dışında başka kullanım şekilleri de var! Sizler için derledik...

Aydınlatıcılar nasıl kullanılır? İşte aydınlatıcıları kullanabileceğiniz 5 farklı yöntem!

Son yıllarda makyajların vazgeçilmezi olan aydınlatıcıları acaba ne kadar doğru kullanıyoruz? Hem toz, hem de likit şekilde uygulayabileceğimiz aydınlatıcıları yalnızca elmacık kemiklerinize mi uyguluyorsunuz? Farklı şekillerde de kullabileceğinizi söylesek ne dersiniz? İşte aydınlatıcıları kullanabileceğiniz 5 farklı yöntem!

1. Fondötenden önce krem aydınlatıcı uygulayın

Krem aydınlatıcıyı nazikçe alın, şakaklar, burnunuzun ucu, kaş kemiğinin altı gibi cildinizin düz bölgelerine uygulayın. Bu sayede fondöteni hem daha rahat uygulayacak hem de doğal bir görünüme kavuşacaksınız.

2. Vücudunuzda kullanın

Aydınlatıcıyı sadece yüzünüze değil bacaklarınızda bile kullanabilirsiniz. Özellikle bacaklarınızın görüneceği bir kıyafet giyiyorsanız bacaklarınıza güzel bir parlaklık katacaktır. Göz kamaştırıcı bir gece görünümü yaratmak istiyorsanız köprücük kemiğinize ve omuzlarınızın ortasına uygulayabilirsiniz.

3. Canlı görünüm yakalayın

Gözlerinizi ve yüzünüzü daha canlı ve dinlenmiş göstermek için gözünün iç bölgesine aydınlatıcı uygulayabilirsiniz. Gözlerinizi daha uyanık ve canlı gösterecektir.

4. Daha büyük dudak etkisi yaratın

Dudaklarınızın üst bölgesine aydınlatıcı sürmek daha dolgun bir dudak görüntüsü yaratır. Küçük uçlu bir fırça ve aydınlatıcı yardımıyla dudağınızı daha büyük gösterebilirsiniz.

5. Far veya baz şeklinde kullanın

Aydınlatıcınızı far veya baz şeklinde kullanmak hem gece hem gündüz kullanabileceğiniz ve makyajınızı abartılı göstermeden tamamlayabilecek bir yöntem olabilir. Ayrıca kaş kemiğinizin altına kullanarak kaşlarınızı da rahatlıkla vurgulayabilirsiniz. Bu yöntemle, far kullanmaya ara bile verebilirsiniz.

Yorumlar