Ayran aşı çorbası nasıl yapılır malzemeleri nelerdir hem pratik hem leziz!

Ayran aşı çorbası nasıl yapılır? Ayran aşı çorbasının malzemeleri nelerdir?Soğuk ya da sıcak olarak tüketebileceğiniz bu çorba hem pratik hem lezzet ötesi!

Ayran aşı çorbası nasıl yapılır malzemeleri nelerdir hem pratik hem leziz!

Ayran aşı çorbası nasıl yapılır? Ayran aşı çorbasının malzemeleri nelerdir? Bugün siz elmaelma.com okuyucularımız için hem sıcak hem de soğuk olarak tüketebileceğiniz, neredeyse ana yemek kadar doyurucu olan bir çorba tarifi hazırladık. Bu çorba pratik olduğu kadar leziz de bir başlangıç yemeği olma özelliği taşıyor. İşte ayran aşı çorbasının tarifi...

MALZEMELER: 

1 su bardağı buğday

1 su bardağı nohut

250gr süzme yoğurt

1 su bardağı su 

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı dereotu 

 YAPILIŞI: 

Püf noktası: Hazır olarak satılan haşlanmış nohut kullanmayacaksanız; ayrı ayrı kaplara aldığınız nohut ve buğdayı, bir gece önceden bol suda bekletin. Sularını süzdükten sonra ayrı ayrı tencerelerde duru suda haşlayıp, çorba yapımında kullanın. Çorbayı sıcak olarak servis edecekseniz yoğurt ile karıştırdıktan sonra kızdırılmış zeytinyağında nane ve acı kırmızı pul biberi yaktıktan sonra üzerine gezdirin ve servis edin.1 su bardağı buğdayı kaynayan suyun içerisine aktarın ve yumuşayana kadar pişirin. Ardından süzdürün.Büyük bir karıştırma kasesinin içine 250 gram yoğurt ve süzme yoğurdu alıp çırpın.1 su bardağı haşlanmış nohut ve buğdayı ekleyin. 1 tatlı kaşığı tuz da ilave ederek karıştırın.Üzerine 1 su bardağı soğuk suyu azar azar ekleyerek kıvamını ayarlayın ve dereotunu ilave edin.Çorbanızı 1 saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin. Afiyet olsun!

 

Yorumlar