Ayva ve çekirdeğinin faydaları tereyağında pişirip yerseniz...

Ayvanın faydaları neler? Kış aylarının vazgeçilmez meyvesi ayva öksürükten böbrek rahatsızlıklarına, adet kanamalarından ishale kadar pek çok hastalıkla mücadelede etkili.

Ayva ve çekirdeğinin faydaları tereyağında pişirip yerseniz...

Ayvanın faydalarını biliyor musunuz? Kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden ayvanın kabuğu ayrı çekirdeği ayrı bir mucize. Mide rahatsızlığından ağız sağlığına kadar birçok hastalıkla mücadelede kullanabileceğiniz ayvayı tereyağda pişirip yediğinizde ise bir türlü geçmeyen inatçı öksürükten kurtulabilirsiniz. 

Ayva,  pektin, tanen, şeker, organik asit, A ve C vitamini ve mineral tuzlar bakımından zengin bir meyve. Çekirdeğinde ise yüzde 14-18 oranında tutkal maddeler, yüzde 16-20 oranında yağ, tanen, renkli maddeler ve yüksek oranda protein, az miktarda amygdalin ve emülsin bulunuyor. Bunlar ise kalp, akciğer, boğaz, mide, böbrek, göz, bağırsak, ağız rahatsızlıkları ve adet kanamalarıyla mücadelede etkili. 

ÇOCUK İSHALLERİYLE MÜCADELEDE BİRE BİR

Meyvelerinden hazırlanan şurup ve kompostolar çocuk ishallerine karşı çok etkili. Ayva meyveleri kalbe kuvvet verir ve rahatlatır. Kalpteki sıkıntıyı, çarpıntıyı ve ağız kokusunu giderir. Harareti ve ishali keser. Hazımsızlığı giderir, mideyi ve bağırsağı kuvvetlendirir, ince bağırsak iltihabını giderir. 

AYVAYI TEREYAĞINDA PİŞİRİN

Tereyağında pişirilen ayva ise nefes yolu hastalıklarına, müzmin öksürüğe, bronşite ve tüberküloza karşı tam bir panzehir.

Ayva çiçeği bal ile macun yapılıp yutulursa, baş ağrısını keser. Ayva çiçeği kaynatılıp içilirse, kalp çarpıntısını keser, kalbi kuvvetlendirir, annenin sütünü artırır. Ayva kokusu kalp ve dimağı kuvvetlendirir. Ayva hoşafı yaşlıların ayaklarının tutukluk yapmasını giderir. Ayva varise karşı iyidir, yorgunluğu, bitkinliği giderir.

Yorumlar