Az uyku hafızaya zararlı!

..



Yapılan bir araştırma ilginç bir sonuç ortaya çıkardı. California Üniversitesi'nden Uzman Prof. Sean Drummond, yaşlıların da gençler kadar uykuya ihtiyaç duyduğunu belirterek, az uyumanın yaşlılarda hafızanın azalmasının nedenlerinden biri olduğuna dikkat çekti.
6 1

Uyku süresini koruyun!


Amerikan İlmi İlerletme Derneği'nin toplantısında konuşan Drummond, 35 yaşındaki uyku süresini korumanın "idraktaki yaşla ilgili azalmayı" engellemeye yardımcı olabileceğini ve genel olarak sağlığa olumlu katkısı olacağını söyledi.
6 2

Kalitesi düşüyor!


Bir kişinin 35 yaşındaki uyku süresiyle 75 yaşındaki uyku süresinin aynı olması gerektiğini belirten Drummond, "İnsanlar yaşlanınca uymakta güçlük çekiyorlar ve bunun artık daha az uykuya ihtiyaçları olduğunun bir işareti olduğunu düşünüyorlar. Aslında olay başka. Yaşlanınca uykunun kalitesi düşebilir, ama süreyi korumalıyız" dedi.
6 3

Hafızayı etkiliyor!


Prof. Drummond, yaş ortalaması 68 olan yaşlılar üzerinde yaptığı araştırmada, yetersiz uykunun beynin çalışma yeteneğini önemli ölçüde etkilediğini belirledi. Araştırmaya katılanlar arasında daha az uyuyanların, kendilerine verilen bir isim listesini hatırlamakta daha çok güçlük çektikleri ortaya çıktı.
6 4