Babylon 2018 Şubat ayı etkinlik takvimi hangi gün Babylon'da hangi program var?

Babylon Şubat 2018 program listesi yayınlandı. Babylon Şubat 2018 konser detayları ve diğer etkinliklerin tam listesi elmaelma.com'da.

Babylon 2018 Şubat ayı etkinlik takvimi hangi gün Babylon'da hangi program var?

Babylon’un Şubat ayı programının detaylarını sizler için derledik. Babylon 2018 Şubat ayı programında Gevende, Gaye Su Akyol, Oldies But Goldies, Jakuzi, Bob Marley Doğum Günü Kutlaması, Y2K Millennium Party, Christian Löffler Ensemble, Nightmares on Wax, Luke Elliot, Ghostpoet ve Weval var.

Son dönemlerin alternatif müzik sahnesinin aranan isimlerinden biri haline gelen Gevende, 1 Şubat Perşembe akşamı Babylon sahne alıyor. Eskişehir’de 2000 yılında kurulan ekip, Türkiye’de ve yurt dışında önemli festivallerde performans sergiledi. Gevende, en son albümü “Kırınardı”yı dijital olarak Baykuş Müzik, plak formatında ise Shalgam Records etiketi ile çıkardı.

Doğu-Batı sentezi oluşturan müziğiyle Gaye Su Akyol, 2 Şubat Cuma akşamı Babylon’da. Bestesi ve güftesi kendisine ait eserleriyle hazırladığı ilk uzunçaları “Develerle Yaşıyorum”un ardından geçtiğimiz yıl “Hologram İmparatorluğu”nu yayınlayan Gaye Su Akyol, bas, davul, gitar triosuna eklediği yerel çalgılara kadife sesiyle eşlik ediyor.

Pop’tan rock’a, disko’dan funk’a, rock’n roll’dan hip-hop’a Murat Beşer ve Murat Abbas’ın seçtiği şarkılar ve Engin Eraydın’ın görselleriyle, Oldies But Goldies, 3 Şubat Cumartesi gecesi Babylon’u dans pistine dönüştürüyor. ABBA, Michael Jackson, Depeche Mode, Madonna, Snap ve Donna Summer gibi efsane müzisyenlerin şarkılarının yer aldığı parti dinleyicileri zamanda yolculuğa çıkarıyor.

Yerel müzik sahnesinin synth-pop ekibi Jakuzi, 7 Şubat Çarşamba akşamı Babylon’a konuk oluyor. “Koca Bir Saçmalık” şarkısıyla bağımsız müzik sahnesine hızlı bir giriş yapan Jakuzi, Synth-pop, darkwave ve new-wave ağırlıklı üretimleriyle dikkat çekiyor. ilk albümleri “Fantezi Müzik”i 2016 yılında yayımlayan Jakuzi, Paris, Londra, Berlin, Amsterdam gibi birçok şehirde konser verdi.

Reggae müziğin ustası Bob Marley’in 71. doğum günü, her yıl olduğu gibi özgürlük, sevgi ve yaşam dolu şarkılarıyla 9 Şubat Cuma akşamı Babylon’da kutlanıyor. Sattas, Ras Memo, Come Again featuring Mala Brown ve Osman Osman, bu özel gecede Bob Marley için çalıyor. Babylon’da bir gelenek haline gelen Bob Marley Doğum Günü Kutlaması bu sene de müzikseverleri bekliyor.

Babylon’un parti serisi Y2K Millennium Party, 10 Şubat Cumartesi akşamı yeniden Babylon’da. Milenyum kuşağını buluşturan partide, Rihanna’dan Linkin Park’a, Justin Timberlake’ten Blink 182’ye, Destiny's Child’dan Eminem’e katılımcıları gençlik ve çocukluklarına ışınlayacak şarkılar arasında mekik dokunacak. Müzikseverler gece boyunca pop müzikten nu-metal’e, Brit-rock’tan trap ve hip-hop’a uzanan müziklerle eğlenecek.

Organik elektronik müziğin önde gelen isimlerinden Alman prodüktör Christian Löffler, çok özel bir projeyle 15 Şubat Perşembe akşamı Babylon’un konuğu oluyor. Ki Records'un kurucu ortağı ve prodüktör Christian Löffler, minimal tekno, tekno, house ve tech house sınırlarında akustik ve elektronik sesleri bir araya getiriyor. Löffler’in üretimlerine marimba, mandolin, zither gibi enstrümanların yanı sıra, modifiyeli synthesizerlar ve seyahatlerinden topladığı çeşitli ses araçları eşlik ediyor. Doğaya ait seslerle kendine özgü müziğini zenginleştiren sanatçı, Christian Löffler Ensemble ile canlı performansında klasik ve akustik enstrümanları da sahnede kullanıyor.

İngiliz prodüktör George Evelyn’in projesi Nightmares on Wax (Live), Warp Records etiketli yeni albümünün turnesi kapsamında canlı performansıyla 16 Şubat Cuma akşamı Babylon’da. 90’lar post rave ve İngiliz elektronik müzik sahnesinin en parlak gruplarından biri olarak çıkan Nightmares on Wax, bir yandan George Evelyn’in solo projesi olarak devam ederken diğer yandan yine Evelyn’in önderliğinde bir grup olarak da canlı performanslar sergiliyor. Dört yıllık aradan sonra yeni albümü “Shape The Future” ile geri dönen Nightmares on Wax soul, hip-hop ve dub türlerinden esinleniyor.

The Aquarian Weekly tarafından New York müzik dünyasının zirvesine taşınan New Jerseyli şarkıcı, söz yazarı ve piyanist Luke Elliot, 21 Şubat Çarşamba akşamı Radyo Eksen medya sponsorluğunda Babylon'da müzikseverlerle buluşuyor. Şarkıları Leonard Cohen, Bob Dylan ve Tom Waits gibi isimlerle birlikte anılan sanatçı Mercury Lounge, Webster Hall ve World Café Live gibi prestijli kulüplerde performans sergiledi. Prodüktör John Agnello ile çalıştığı “Dressed for the Occasion” ile 2015’te yılın en çok dinlenen müzisyeni olan Luke Elliot, aynı isimli ilk albümünü Jullian Records etiketiyle bu yıl yayımladı.

İngiliz müzisyen Ghostpoet, 22 Şubat Perşembe akşamı Babylon’a konuk oluyor. Müzik kariyerine üniversitedeyken MC olarak başlayan Obaro Ejimiwe, Gilles Peterson’un radarına takılmasından sonra Ghostpoet adıyla 2011’de “Peanut Butter Blues and Melancholy Jam” albümünü yayımladı. Sanatçı, Tony Allen ve Lucy Rose gibi müzisenlerle çalıştığı “Some Say I So I Say Light” ve “Shedding Skin” albümlerinin ardından dördüncü albümü “Dark Days & Canapés”i Ağustos 2017’de çıkardı. Massive Attack’in son albümünde yer alan “Come Near Me”ye vokaliyle eşlik eden Ghostpoet, yeni albümünde jazz-noir ve neo-klasik melodilere yer verirken, minimal elektronik ritimleri kusursuzca bir araya getirmeyi başarıyor.

Hollandalı Harm Coolen ve Merijn Scholte Albers’in elektronik müzik projesi Weval, 24 Şubat Cumartesi gecesi Babylon’da. Weval, Albers’in trip-hop geçmişi ve Coolen’ın house sevgisinin birleşimiyle şekillenen ve özellikle elektronik müziğin hiçbir alt türüne bağlı kalmamayı başarıyor. Elektronik pop, tekno ve funk elementlerini hareketli synth’ler üzerine işleyen Weval, ilk EP’leri “Half Age”in ardından elektronik müziğin öne çıkan plak şirketlerinden Kompakt’a katıldı. Hollandalı ikili, “Easier” ve “It’ll Be Just Fine / Grow Up” EP’leriyle melodik tarzlarını dans pistlerine de kabul ettirdi. Kendi isimlerini taşıyan ilk uzunçalar albümlerini 2016’da yayınlayan ikili, Avrupa çapında pek çok prestijli kulüp ve festivallerde performans sergiledi.

 

Yorumlar