Bacakları jiletle alırken sık sık yapılan 4 hata!

Bacakları jiletle alırken sık sık yapılan hataları nelerdir? Yaz kış fark etmeksizin bacak tüylerini almada jileti tercih edenlerin sıklıkla yaptıkları hatalar!

Bacakları jiletle alırken sık sık yapılan 4 hata!

Bacaklarda tüylerin uzamasını sevmeyenlerin özellikle jilet yöntemini tercih ediyor. Jilet kullanımı, her ne kadar dışarıdan bakıldığında oldukça kolay bir işlem gibi görünse de aslında dikkatli bir şekilde yapılmadığında çeşitli olumsuzluklarla karşılaşılabilir. Jilet kullananların sıklıkla yaptığı hataları elmaelma.com okurları için bir araya getirdik. İşte herkesin yaptığı o hatalar...

JİLET BIÇAĞINI SIK SIK DEĞİŞTİRİN

 Traş bıçağınızı değiştirmenin vaktinin geldiğini size iki şey söyleyecektir: Bir matlaşan jiletler, iki soluklaşan nemlendirici şeritler. Bu ikisini gördüğünüzde jiletinizi mutlaka değiştirmelisiniz. Aksi takdirde hem aynı bölgeye bir kaç kez vuruş yapmak zorunda kaldığınız için o bölgeyi tahriş edersiniz hem de iltihaplanmalara davetiye çıkarırsınız. Bu nedenle dermatologlara göre bir jileti en fazla 10 kez kullanmalısınız. O da iyi sakladığınız durumlarda.

PÜRÜZSÜZ BACAKLAR İÇİN PEELİNG ŞART!

 Düzenli olarak jilet yapıyorsanız arada ölü deri hücreleri kılların düzgün çıkmasına engel olabilir. Bu gibi durumlarla karşılaştığınızda jileti bir kaç kez aynı yerden geçirmek yerine peeling yapmalısınız. Peeling ölü hücrelerin atılmasına ve kılların daha rahat çıkmasına yardımcı olacaktır.

ACELE ETMEYİN!

Jiletin pratik bir yöntem olduğunu söyledik ama bu demek değil ki başladığımız yerden sonuna kadar tek bir hamlede bitireceğiz. Bunu yaparsanız yaralanmaların önüne geçemez, gözden kaçırdığınız noktaların olmasını da engelleyemezsiniz. Bu nedenle kısa kısa hareketlerle parça parça yapın. Çok daha iyi bir sonuç elde edeceksiniz.

JİLET İŞLEMİNİ SONA BIRAKIN!

Jilet yapma işlemini duş rutininin en sonuna bırakmak en iyisidir. Duşta geçirdiğiniz zaman kılların yumuşamasına neden olur ve köklerini açar. Bu da daha iyi traş olmanızı sağlar ve jilet sonrası yanmayı önler. Bu nedenle duş bitmeden jilet yapmak en doğru seçimdir.

Yorumlar