Badem göz estetiği nedir nasıl yapılır daha çekici bakışlar için!

Badem göz estetiği nedir nasıl yapılır? Badem göz ameliyatı olarak bilinen göz estetiği operasyonu hakkında tüm merak edilenler!

Badem göz estetiği nedir nasıl yapılır daha çekici bakışlar için!

Güzellik herkese göre göreceli bir kavramdır. Kişiden kişiye göre de değişmektedir. Kimi insanın güzel bulduğu bir şeyi bir başkası çirkin bulabilir, ya da tam tersi. Gözler yüzde en çok dikkat çeken bölgedir. Yaşın ele verilmesini sağlayan bir organ olduğu gibi yine saklamasını da sağlayan bir organ olma özelliği taşımaktadır. Son zamanlarda ortaya çıkan yeni bir operasyonla gözlere şekil vermenin mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Göz kapaklarının düşüklüğünden şikayet edenler ya da gözlerim küçük ne yapsam makyaj yakışmıyor diyenler buraya! Bu yazımız tam size göre! Halk arasında badem göz olarak bilinen bu gözlere sahip olmak hiçte zor değil. Geçireceğiniz küçük bir operasyonla sizde badem gözlere sahip olabilirsiniz. Peki nedir bu badem göz estetiği nasıl yapılır? İşte bu operasyonla ilgili tüm merak edilenleri sizin için cevapladık!

ÇEKİK GÖZLER DAHA GÜZEL KABUL EDİLMEKTEDİR

Bilimsel ölçütler göz estetiğinin, dış köşesi iç köşesine göre 4 derece daha yukarıda olduğunu gösteriyor. Yani hafif yukarı kalkık, çekik gözler daha güzel olarak kabul edilmektedir. 

OLDUĞUNDAN İRİ GÖZLER "BADEM GÖZ" OLARAK ANILMAKTADIR

Bilim tarafından açıklanan bu güzel gözler "badem göz" olarak anılmaktadır. Hafif yukarı çekik ve olduğundan daha iri gözler daha anlamlı bakışlar sunmaktadır. Badem gözlere sahip olan kişi normal gözlere sahip olan kişilerden daha vurucu ve derin bakışlara sahiptir. Tabiki herkesin güzellik anlayışı farklıdır. Ama badem gözler en çok talep gören estetikler arasında yer almaktadır. 

badem göz ameliyatı ile çekici bakışlar

OLDUKÇA MİNİ CERRAHİ BİR UYGULAMADIR

Göz ameliyatları diğer ameliyatlara göre biraz daha fazla korkulan bir ameliyattır. Göz hassa bir organ olduğu için birçok kadın şüpheyle yaklaşıyor bu operasyona. Halbuki badem göz estetiği oldukça mini cerrahi bir uygulamadır. 

OPERASYON SONRASI GÖZDE İZ KALMAZ 

Gözün dış köşesine minik bir kesi açılır ve bu kesi sayesinde göz biraz daha yukarıya çekilir ve özel olarak geliştirilmiş incecik iplerle 3-4 dikiş atılarak dikilir. Bandaj değil, sadece ufak bir streç kullanılır. Operasyondan 3-4 gün sonra dikişler alınır. Kullanılan özel teknik sayesinde belirgin iz de kalmaz.Yapılan bu yukarıya doğru çekme işlemi kişinin yüz hatlarına göre yapılır. Her estetik gibi göz estetiği de kişiye özeldir.

25-45 YAŞ ARASINDAKİ KADINLARA YAPILMAKTADIR 

Bu ameliyat, genellikle 25-45 yaş arasındaki kadınlara yapılmaktadır. Yapıldığı kişiye de daha derin bakışlar kazandırırken dinç bir görüntü de sağlamaktadır.Badem göz ameliyatı sonrası hastanın hastanede yatması gerekmez. Yalnız önem için operasyondan sonra birkaç saat gözetim altında bulunması gerekemektedir. Operasyondan 2 gün sonra yüz yıkanabilir ve göz çevresine hafif şekilde makyaj yapılabilir. Ancak ağır makyajlar, ağır kapatıcılar için göz çevresini zorlamamak gerekir.



Yorumlar