Bağışıklık güçlendiren yiyecek ve içecekler nelerdir?

Vücudunuzu hastalıklara ve hava şartlarına dayanıklı hale getirmek için balkabağı mucizesinden faydalanın! İşte balkabaklı smoothie tarifi...

Bağışıklık güçlendiren yiyecek ve içecekler nelerdir?

Stres, değişen hava koşulları ve daha birçok sebebe bağlı olarak vücut sistemimiz sürekli değişir. Vücudunuzu hava şartlarına ve hastalıklara karşı daha dirençli hale getirmek istemez misiniz? Bağışıklık sistemini güçlendiren bir tarif hazırladık sizler için! Balkabaklı smoothie mucizesiyle hem bağışıklık sisteminizi güçlendirin hem de vücut direncinizi artırın!

FAYDALARI

Çok iyi bir beta-karoten, C, K, E vitamini, magnezyum, fosfor ve demir kaynağı olan bal kabağının sağlığa pek çok faydası bulunuyor. Bununla birlikte vücut enerjisini arttıran balkabağı hastalıklara karşı direncinizi korumanıza da yardımcı olacaktır.

MALZEMELER

1 adet dondurulmuş muz
1 kase yoğurt
1 çay kaşığı tarçın
1 fincan süt
 3 adet buz
1 dilim haşlanmış balkabağı

YAPILIŞI

Haşlanmış balkabağını blender'ın içine koyun. Pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpmaya devam edin. İçine dondurulmuş muzu ve yoğurdu ilave edin. Karışım homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Karıştırma işleminin ardından tarçını da ekleyerek son kez çırpın. Buzları bir bardağa koyarak üzerine hazırladığınız smoothieyi dökün. Afiyet olsun!

Yorumlar