Bahar aylarında anne adayları nelere dikkat etmeleri gerekir?

Soğuk havaların sona ermesiyle beraber gelen ılık havalar anne adaylarını tehlikeye atıyor! Özellikle anne adaylarının alerjik reaksiyona dikkat etmesi gerek!

Bahar aylarında anne adayları nelere dikkat etmeleri gerekir?

Sonbahar ve bahar aylarında görülen polenler alerjileri ortaya çıkarmaya  başladı. Ancak bahar ayları anne adayları için dikkat edilmesi gereken bir aydır. Sıcakların gelmesi sizi yanıltmamalı hassasiyetinizi korumanız gerekmektedir. İşte anne adaylarının bu dönemde dikkat etmesi gereken durumlar...

Bahar alerjisi burun akıntısı, kaşıntı, göz kızarıklığı gibi semptomlarla kendisini belli etmektedir. Ancak bu dönemdeki alerji hafife alınıp es geçilmesi gerekmektedir. Özellikle anne adaylarının bu dönemdeki alerjileri organlara yönelik olmaktadır. Ciltte beli bölgelerde kızarıklık ve kaşıntı, gözlerde batma, ciltte kabarmaların olması, burunda akıntıların olması genellikle bahar aylarında görülen belirtiler arasındadır. 

HAMİLELİK DÖNEMİNDE ALERJİ TEDAVİSİ NASIL OLUR?

Alerjinin belirtilerine göre ve hastanın şikayetine göre tanı koyulduktan sonra hamilelerde ilaçları dozunda ve zamanında uygulayarak alerjiyi sorunsuz bir şekilde giderilebilir. Ancak anne adaylarının alerjik reaksiyonlara neden olabilecek durumlardan kesinlikle kendilerini korumaları gerekmektedir. Aksi taktirde bebeğe ve anneye ciddi durumlara yol açabilir.

Yorumlar