Bahar bakımı nedir cilt bakım önerileri nelerdir?

Bahar geldi, cilt bakımımızı değiştirmeninde zamanı geldi! İşte baharı tertemiz bir ciltle karşılamanız için yapmanız gerekenler...

Bahar bakımı nedir cilt bakım önerileri nelerdir?

Bahar temizliği lafını hepiniz duymuşsunuzdur, ancak kimsenin aklına cilt bakımı gelmez değil mi? Aslında bahar gelince cildimizinde o mevsime hazır olması gerekir. Kışın kuruyan ve gerilen cildimiz güneşin çıkması ile beraber yerini yumuşamaya ve tatlı bir kızarıklığa bırakır. Bahara tertemiz bir cilt ile girmek için yapmanız gerekenleri 4 adımda sizler için sıraladık...

MAKYAJ MALZEMELERİNİZİ YENİLEYİN

Son kullanma tarihini çoktan dolduran makyaj malzemelerinle vedalaşma vakti geldi. Bahar demek yenilik demek... Bu fırsattan yararlanarak makyaj çantanıza yeni, bahar renklerinden oluşan ürünler ekleyebilirsiniz. Ayrıca makyaj fırçalarınızı temizlemeyi de ihmal etmeyin.

NEMLENDİRİCİ VE FONDÖTENLERİNİZİ DEĞİŞTİRİN

Soğuk kış günlerinden kullandığınız yoğun fondöten ve nemlendiricilerinizi daha hafif yapıda olanlarla değiştirin. Bu sayede gün içinde sıcağın etkisiyle fondöteniniz akmaz ve daha taze bir görünüme sahip olursunuz.

GÜNEŞ KREMİ SÜRMEDEN DIŞARI ÇIKMAYIN

Hazır bahar geliyor, güneş de yüzünü daha çok gösteriyorken güneş kremi sürmeden dışarı çıkmamaya özen gösterin.  30 ve üstü korumalı güneş kremini evden çıkarken ve gün içinde özellikle suyla temas etmeniz halinde 2-3 saatte bir yenileyin.

BAHAR ALERJİSİNE KARŞI CİLDİNİZİ KORUYUN

Havadaki polenlerin artmasıyla eğer alerjik bir bünyeniz varsa cildiniz hassaslaşabilir. Özellikle yüzünüzde kızarıklıklar meydana gelebileceği gibi aşırı kuruluk ve kaşıntıya da rastlanabilir. Bu rahatsızlıkları biraz da olsa azaltabilmek için beslenmenizde biraz daha fazla C vitaminli gıdalara yer vererek bağışıklık sisteminizi güçlendirir, alerjenlerle savaşabilirsiniz. Ancak bu önlemler yine de yeterli olmuyorsa uzman bir doktora başvurmakta fayda var.

Yorumlar